Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ARG] Moja A4 standardowa ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadaczem tej A4 jestem od sierpnia 2008. Decyzja o jej zakupie zajęła mi kilka minut od momentu znalezienia oferty jej sprzedaży :) Myślę, że nie trafiłem aż tak źle, jak tutaj czytam, że kręcone liczniki, podrabiane książki. Wraz z moją A4 otrzymałem wszystkie książki jakie chyba daje serwis podczas zakupu /książka serwisowa, gwarancje, w tym na radio, które jest od nowości w tym autku itp. informacje i broszurki w skórzanej okładce oooo/. Jest to autko z Niemiec, lecz ja kupiłem je już zarejestrowane w PL. Autko modelowo 2000 rok, produkcja 1999 sierpień.

Wyposażenie myślę standard na 1999 rok dla oooo:

4 x Airbag

fotel kierowcy - regulowana wysokość

kierownica skórzana

niestety 1/2 fisa

alu 16 cali /5 szt./

zewnętrzne lusterka sterowane elektr. i podgrzewane

wzmacniane zderzaki /wyczytałem z wklejki w książce serwisowej :)/

oparcie tylnej kanapy składane /pomaga czasami w przewiezieniu czegoś większego/

klimatronik

elektr. szyby przód

domykanie szyb z pilota

ABS

EPC

Immo

Wymieniłem:

standard: olej, filtry, rozrząd

wahacze przednie i końcówki drążków

termo i plyn w chłodnicy

klocki z przodu /tarcze przetoczone/

klocki, tarcze i łożyska z tyłu

dołożyłem alarm i inne zabezpieczenie :cool1:

no oczywiście zimówki na stalowych felach 15"

gumowe dywaniki na zimę

gaz sekwencję

Wiem, że pewnie padną oferty modów, ale ja nie planuję raczej nic zmieniać.

Podoba mi się to autko takie jakie jest, nie chciałem czarnej tapicerki, no i mam jaśniejszą :tongue4

Komenty mile widziane :naughty:

952e19893479a136med.jpg

0847a0d0cf94096bmed.jpg

867e1b5e50806f4cmed.jpg

2b56673689a321edmed.jpg

c44c764ed951979cmed.jpg

27887d3f40af58famed.jpg

88883540541fd2bamed.jpg

0ae4f47ab4f6e807med.jpg

b81c9d0fe37442ccmed.jpg

be1f736e78b0a7eemed.jpg

9e8c52901b058afemed.jpg

0e4f228173d6d1admed.jpg

Nie potrafię wstawić fotek, żeby było je widać na stronce, udało mi się tylko linki.

Opublikowano

Da się odkleić to coś co leci przez całe auto po bokach? :decayed: Takie to trochę nie teges wg mnie :disgust:

A poza tym ładna maszynka :good: Te kołpaki na zimę są Ci aż tak bardzo potrzebne? :naughty::tongue4:

Opublikowano

dokladnie jak kolega wyzej mowi

te naklejki ktore poprawiają aerodynamikę samochodu w kosz a za takie kołpaki mozna mandat dostac* :kox:

a ogolnie autko super

:good:

*oczywiscie żart

Opublikowano

Auto całkiem ciekawe :).. Ale faktycznie to coś po bokach :thumbdown:, i kołpaki do kosza :decayed:..

Opublikowano

Bardzo ładna a4 :)

Zdejmij te rzeczy co koledzy wyżej napisali i będzie wszystko ok :wink4:

Wiem że nie planujesz żadnych modów ale mógłbyś się skusić na małe obniżenie jej bo wysoko stoi :disgust: , nic nie stracisz na komforcie :)

Ewentualnie załóż ksenony bo tania rzecz a bardzo cieszy :kox:

Opublikowano

Dzięki Panowie. Te naklejki też mi się nie podobały na początku ale teraz nie zwracam na nie uwagi, nawet ich nie zauważam. Spróbuje je usunąć ale myślę, że trzeba by wtedy polerkę strzelić :) Dlatego na razie jest jak jest. Co do kołpaków to są tylko na zimówkach, bo czarne fele przy tym kolorku kiepsko moim zdaniem wyglądają. Nad obniżeniem się zastanawiałem, ale mieszkam niestety w takiej okolicy, że to wykluczone. Ksenon, zmiana :good: Pomyślę, jak jakaś kasa będzie :)

Dzięki jeszcze raz wszystkim za komenty :hi:

Opublikowano

Dzięki Panowie. Te naklejki też mi się nie podobały na początku ale teraz nie zwracam na nie uwagi, nawet ich nie zauważam. Spróbuje je usunąć ale myślę, że trzeba by wtedy polerkę strzelić :) Dlatego na razie jest jak jest. Co do kołpaków to są tylko na zimówkach, bo czarne fele przy tym kolorku kiepsko moim zdaniem wyglądają. Nad obniżeniem się zastanawiałem, ale mieszkam niestety w takiej okolicy, że to wykluczone. Ksenon, zmiana :good: Pomyślę, jak jakaś kasa będzie :)

Dzięki jeszcze raz wszystkim za komenty :hi:

Nie zdejmuj tych naklejek, bo jeśli długo jeżdżą na Twoim aucie to po zdjęciu mogą zostać po nich ślady. I co wtedy?. A aż tak źle nie wyglądają. Natomiast kołpaki faktycznie fatalne, każde oryginalne są ładniejsze, a i sporo zamienników jest ładniejszych (ten "chrom" jest naprawdę STRASZNY). Nawet czarne, skorodowane, stalowe felgi są od tych "chromów" ładniejsze. Niestety. A auto jest zadbane. I wnętrze ładne. No i zapomnij o obniżaniu A4, jeśli chcesz jeździć komfortowo, niezawodnie a potem jeszcze za porządne pieniądze swoje auto sprzedać.

Opublikowano

Gangsterskie te kołpaki :decayed:

EPC to niestety nie jest "wyposażenie" a kontrolka informacyjno-ostrzegawcza (zobacz w instrukcji)

Autko OK no i z dobrym silnikiem :wink4: No i podoba mi się ten wzór alu, chętnie bym sobie takie sprawił...

pozdro

Opublikowano

Skoro tak mówisz że EPC to stansard to ok. W instrukcji wyczytałem że to elektroniczna kontrola mocy i jest oznaczona EPC*, tak jak ASR* itp., więc myślałem że jest to opcja nie we wszystkich autach. Ale nie znam się na tyle i chylę czoła za moją niewiedzę i pomyłkę :hi: Ale właśnie po to tutaj jestem, żeby się czegoś dowiedzieć i nauczyć :naughty:

Jeśli chodzi o kołpaki, to szukałem ori, ale po wylicytowaniu na Allegro gościu okazał się oszustem, kołpaków nie przysłał, na szczęście przed wpłatą otrzymałem info od Admina o zawieszeniu konta :wallbash: A takie ładne były. Ale na następną zimę szukam alu 15" :tongue4:

Opublikowano

Ja też się jeszcze uczę :) I też myśalałem że EPC to jakiś system kontroli (w rodzaju ASR itp) ale tak jak mówiłem, jest to tylko kontrolka w dodatku informująca o awarii.

pozdro

Opublikowano

Witam nie dawno też kupiłem podobną audiczke (kolorek inny :naughty:) i mam takie dosyć niedyskretne pytanko .

Ile dałeś ??? :decayed: