Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie Filtry gazu ? .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie , nie moge nigdzie znalesc dobrego wątku. Mianowicie  co ile trzeba wymieniac filtry w instalacji lpg. Jakie najlepiej kupić ? Nie znam sie za mocno na tym nawet jaka instalacje mam , tylko to wyczytalem z homologacji:

Reduktor/parownik :  KME typ Silver

Elek. jednostka ster, (ECU) : LPG TECH

Wtryskiwacz gazu: HANA H2000

Filtr gazu LPG (faza gazowa): LPG TECH PTS01

Gaz zalozony przy 243kkm , obecnie ato ma 310kkm . Pozdrawiam

Opublikowano

Cześć :). Ja filtry wymieniam wg mojej książeczki od Staga, czyli co 10k km. Co do samych filtrów to musisz zaglądnąć pod maskę i obadać. Filtry fazy lotnej mają różne średnice wejścia/wyjścia, zwykle mają na sobie wlepkę z podstawowymi danymi. Filtr fazy ciekłej to chyba musisz po prostu wyciągnąć i pomierzyć suwmiarką :P. Co do producenta filtrów, to nie mam zielonego pojęcia. Ja osobiście lotnej mam Czaja, a ciekłej to nawet nie wiem ^^.

Opublikowano

U mnie wymiana filtrów gazu też co 10 tys. Za to producent u mnie ciekłej to filtron a lotnej certools. Sprawują się b. dobrze i nie ma spadków ciśnienia.

Opublikowano

Filtr fazy ciekłej pewnie firmy OMB skoro masz Silvera,zobacz na elektrozaworze przy reduktorze,a fazę lotna załóż Kme włokno szklane i będzie git. 

Opublikowano
  • Autor

Dzieki chlopaki , najlepiej jak podjade to gazownika , zobaczy,oceni ,doradzi i wymieni wraz ze sprawdzeniem czy wszystko z gazem ok jest :)

Opublikowano

filtr fazy lotnej polecam odstojnikowy np alex 360, zwykły puszcza olej na wtryski i szybko się brudzą. Te typu valtek wytrzymają i zwykły filtr, ale np barracuda/hana potrafi pasć juz po paru tys na zwykłym filtrze.

Opublikowano

Hana na dobrym filtrze też za wiele nie pociągnie - 30-40tys km?

Opublikowano
  • Autor

Pytanie jeszcze jedno , jakie orientacyjne koszty tych dwoch filtrow by byly wraz z wymiana ? Zebym nie dal sie nabic w butle :P Ile placiliscie panowie za tą usluge ?

Opublikowano

Max. 100 zł z wymianą i podglądem ustawień,jak będzie wymiana na odstojnikowy to trochę drożej.

Opublikowano

Mhm, 70zł za wymianę i przejażdżkę z ew. strojeniem.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam wymieniam filtry gazowe sam, jeśli jesteś w miarę ogarnięty tez dasz rade. Za filtry gazowe płace ok. 3zł faza ciekła, a za bibułowo-poliestrowy fazy lotnej ok 14zł, wymieniem co ok 7-10tyś.  Wymiana prosta jak drut, jak chcesz opisze ci jak to mniej wiecej zrobić. 

PS.

Dnia 16.01.2017 o 16:56, Ponio1767 napisał:

Filtr gazu LPG (faza gazowa): LPG TECH PTS01

To nie filtr, tylko mapsensor ciśnienia lpg i podcienienia w silniku.