kuba111 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam seredecznie.Mam takie pytanie do kolegów czy ktoś z was posiada uschemat układu zasilania w dieselku. Chodzi mi o sprawdzenie wszystkich ważnych punktów w układzie paliwa bo nie mogę poradzić sobie ze spadkami mocy i drganiami w moim audi od około 1,5 roku.Wymieniłem wiele żeczy, ale nic nie pomogło.Komputery nic nie pokazują, a ja nie mam już pomysłu co robić.Proszę o pomoc i pozdrawiam.
damcio151 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Witam seredecznie.Mam takie pytanie do kolegów czy ktoś z was posiada uschemat układu zasilania w dieselku. Chodzi mi o sprawdzenie wszystkich ważnych punktów w układzie paliwa bo nie mogę poradzić sobie ze spadkami mocy i drganiami w moim audi od około 1,5 roku.Wymieniłem wiele żeczy, ale nic nie pomogło.Komputery nic nie pokazują, a ja nie mam już pomysłu co robić.Proszę o pomoc i pozdrawiam. co było i w jaki sposób sprawdzane na komputerze ? konektor od n109 nie jest zaśniedziały ?
kuba111 Opublikowano 2 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2009 Było sprawdzone: kont wtrysku, wtryskiwacze-, przepływomierz i przeróżne parametry, które w\g pięciu już mechaników( każdy zainkasował swoje za podłączenie kompa) są zgodne z wymaganiami.Pytałem o wykonanie logów statycznych i dynamicznych jednak patrzyli na minie jak na kosmitę i nie wiedzieli o co mi chodzi.Ostatni mechanik powiadział, że może zacinają się te zawory chyba n75 do których dochodzą wężyki podciśnienia i można je próbować przeczyścić wd 40. Damcio151 o co chodziło z tym konektorem n109 bo pierwszy raz spotykam taką nazwę.Ponadto w moim audi wymieniłem sprzęgło+ koło dwumasowe.Objawy, które mnie jeszcze nawiedzają to kiedy przyspieszam, albo zwalniam zaczynają się taki szarpania, drżenia jakby nie dostawał paliwa i muszę zredukować bieg.Czekam na dalsze sugestie i za każde serdecznie dziękuję bo muszę znaleźć przyczynę.Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi