Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

2.0 Alt Bład 17748 P1340 brak korelacji wałka rozrzadu z wałem korbowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z B7 2.0 ALT przebieg 175tys km, od początku kupiłem auto delikatnie uszkodzone okazało się ze uszkodzony też silnik to znaczy 16 z 20 zaworów, głowica zrobiona wszystko poskładane odpalone nie jeżdżone. Auto odpala normalnie reaguje na gaz wkręca sie na obroty, raczej nie falują  problem tkwi w błędzie P1340 oznacza to brak korelacji wałka rozrządu z wałem korbowym, innych brak. Rozrząd na znak poskładany i sprawdzany już kilka razy. Na vcds blok pomiarowy 20 wartości wszystkie równe 0, blok 91 pole 3 wartość 18% a 4 pole 0  nie zależnie jakie obroty. Podkładałem już 4czujniki wałków rozrządu, na wszystkich to samo, czujnik wału ok bo odpala i pokazuje obroty na vcds. Zmieniałem zawór wysokiego ciśnienia (regulator/nastawnik) wariatora i to samo, prąd na kostce jest po kluczyku 12v na zapalonym od 8,8-8,3 w zależności od obrotów. Ważna informacja brak klekotu na zimnym silniku czy ciepłym, dziś rozkręcałem wariator widać na tulei delikatne wytarcia od pierścieni i zużyty hamulec ale jest cisza po odpaleniu wiadomo za jakis czas bedzię to do zrobienia ale narazie chce ogarnąć ten problem.  Nie mam już pomysłów, proszę o jakieś sugestie z góry dziękuje

Opublikowano

źle poskładany rozrząd .