Bknz Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Witam, mam dość nietypowy problem Drzwi kierowcy zamykają cię poprzez mocne trzaśnięcie nie tak ja pasażera lekko popchnąć i zamknięte. Przyjrzałem się jednym i drugi i hak/ucho to na które załapuje zamek było mocno cofnięte na znakach w porównaniu do drzwi pasażera. Przestawiłem więc na takie same znaki jak drzwi pasażera, efekt zamykają się delikatnie ale problem bo nie zgrywają się z linią tylnych drzwi tzn. wystają. Gdy ustawię hak/ucho tak aby się zgrywały z linią drzwi tylnych to ponownie trzeba dość mocno trzasnąć aby się zamknęły. Dodam że rant drzwi kierowcy jest cały porysowany, podejrzewam że poprzedni właściciel obijał nimi o inne auta albo o ścianę w garażu, może to ma pływ? Gdzie mam szukać rozwiązania by zamykały się lekko i zgrywały z linią drzwi tylnych? Czy to coś z zamkiem w drzwiach jest nie tak? Pomóżcie w rozwiązaniu problemu Pozdr.
doman96b6 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Widziałeś to?Mam ten sam problem co Ty,ale nie chce mi sie majstrowac przy zawiasie
Bknz Opublikowano 23 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2017 Dzięki za namiary - widzę że gruby temat z tym ustawieniem. Zastanawia mnie tylko co jest przyczyną przestawienia się drzwi dlaczego tak się zamykają...
jacek70 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Opublikowano 23 Stycznia 2017 Zanim zaczniesz ustawiać drzwi sprawdź czy zawiasy są dobre i czy nie mają już luzów.
Rekomendowane odpowiedzi