bolo1500 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) Witam. Mam u siebie w 1.9 avf dwa problemy ze sprzegłem. Mianowicie: Problem nr 1: Na zimnym silniku przy mrozie mam straszne opóznione działanie sprzegła, aby wrzucić bieg trzeba poczekać 2-3 sekundy z wcisnietym sprzegłem żeby można było wbić bieg. Podczas jazdy biegi wchodzą ok. Najgorzej jest jak mam na luzie i chce wbić jakiś bieg każdy ma opór. Poniżej zamieszczam film jak to wyglada. Po nagrzaniu się silnika jest ok. https://www.youtube.com/watch?v=YvKCbg2_320&feature=youtu.betutaj film jak to wygląda. Olej w skrzyni za gęsty ? problem z wysprzeglikiem? Wycieków nie ma plyn hamulcowy nowy i odpowietrzony. Problem nr 2: Na biegu jałowym po szybkim puszczeniu sprzegla przy wrzuceniu na luz słychać delikatne chrobotanie( dzwięk tarcia czegoś o coś metaliczny), żeby przestało chrobotać pomaga wciśniecie sprzegła i bardzo delikatne puszczenie jego. Zostało wymienione kompletne sprzegło na luk wraz z dwumasem i łożyskiem oporowym na oryginał. Stary dwumas był ok jedynie docisk i dwumas miały kolor jakby przypalony. Dzwięk ucichł lecz czasem po nagrzanym silniku i puszczonym szybko sprzegla na luzie slychać ten dzwiek bardzo cicho ale słychać i to nie zawsze. Po prostu jakby do końca nie odbił wysprzeglik lub coś nie potrafię opisać. Może ktos mial podobny przypadek. Chciałbym usunąc usterkę i nie zniszczyć nowego sprzegła które ma miesiac. Proszę o fachowe odpowiedzi. Pozdrawiam ! Edytowane 25 Stycznia 2017 przez bolo1500
Rekomendowane odpowiedzi