Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Pulsujące światła

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam panowie.czy regulator napięcia może być przyczyną pulsujących świateł czy to może coś innego?

Opublikowano

Tak, ja bym postawił na regulator.

Opublikowano

może być

Opublikowano
  • Autor

jutro sprawdze przede wszystkim jak jest z ładowaniem [br]Dopisany: 04 Styczeń 2009, 19:39_________________________________________________czy to normalne ze ładowanie na akumulatorze jest 13.5V a przy alternatorze 14.4V mniej więcej?

Opublikowano

nie ,gdzieś "ucieka"

Opublikowano
  • Autor

a nienaładowany akumulator?

Opublikowano

jutro sprawdze przede wszystkim jak jest z ładowaniem [br]Dopisany: 04 Styczeń 2009, 19:39_________________________________________________czy to normalne ze ładowanie na akumulatorze jest 13.5V a przy alternatorze 14.4V mniej więcej?

Napięcie ładowania na akumulatorze raczej nie może być inne niż 13,8V a przy włączonych światłach mijania może być 14,4V. Może woltomierz Cię lekko oszukuje?

Opublikowano

Przy bardzo rozładowanym akumulatorze prąd ładowania morze dochodić do 50A i wtedy taki spadek jest dopuszczalny.

sprawdz jeszcze raz napięcia po 15-to minutowej jezdzie,na zapalonych swiatłach różnica między alternatorem a aku nie powinna być większa niż 0,5V, chyba że są włączone inne duże odbiorniki prądu np. podgrzewane siedzenia, ale generalnie to powinno być 13,8-14,4V.

Opublikowano

masz ksenony? - może po prostu żarniki do wymiany????

Opublikowano

mi migaja xenony jak sie abs albo esp wlaczy, tez zle doladowuje ? czy zarniki do wymiany ?

Opublikowano
  • Autor

dzis wymienie baterie w woltomierzu:)

xenony mam ale to zjawisko jest przy wlaczonych swiatlach pozycyjnych a na mijania sprawdze dzis[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 10:55_________________________________________________akumulator naładowany.napięcie ładowania 14-14.4V skacze sobie

Opublikowano

miga "pulsuje" Ci na zgaszonym czy na odpalonym silniku ??

Opublikowano
  • Autor

tylko na odpalonym.na zgaszonym jest super

Opublikowano

albo regulator napiecia tak jak juz koledzy pisali :good: albo przewód prądowy alternatora - jak bedzie uszkodzony trzeba dolożyc równolegle drugi przewód prądowy 10mm2.Sam tego nie dasz rad naprawic chyba ze sie znasz bardzo dobrze na tym :gwizdanie: :kox: jedz do magika elektronika lub jakiegos elektromechanika i niech postawi jakas diagnoze...koszty naprawy nie powinnien być drogi 100 - 150 zł

Opublikowano
  • Autor

ok

Opublikowano

ok

jak odwiedzisz juz magika to daj znac co konkretnie było przyczyną :wink4::good:
Opublikowano
  • Autor

ok :)

Opublikowano

sorry ze odgrzebuje ale nie chce zakladac nowego tematu. I jak poradzil ktos sobie z tym? u mnie jest to samo na wlaczonym sillniku, "pulsuja " światła delikatnie bardzo ale jak sie esp wlaczy albo abs to ewidentnie mygaja xenony.

Opublikowano

kolega bator7 miał podjechac do magika w tej sprawie,ale chyba jeszcze nawet nie był u niego bo nic nie pisze :gwizdanie:

Opublikowano
  • Autor

ano koledzy nie byłem-narazie sobie darowałem,brak czasu...