soeren Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam, Dużo na ten temat nie znalazłem na forum, więc pytam. Jaką pojemność i moc rozruchową powinien posiadać akumulator do mojego auta. Najprawdopodobniej obecny zakończył przy pierwszych mrozach i przerwie świątecznej swój żywot. Problem w tym, że jak podałem dane z obecnego to wszyscy się mocno dziwią tzn. elektryk i mech. Oto dane: 95 Ah pojemności i 745 mocy rozruchowej. Fota proponuje 70 Ah i chyba coś około 680 rozruchu. Jaki trzeba kupić wobec tego, coby było ok? Ps. Dodam, że autko jest z Webastem, jeżeli ma to jakiekolwiek znaczenie. Ps 2. A może ktoś wie jaki fabrycznie był wkładany? Dzięki and Happy New Year!!!
Bieniek Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Znalazlem cos takiego: http://www.akumulator.pl/dobre-akumulatory/wyszukiwarka-akumulatorow.html
kris_lpgcars Opublikowano 11 Stycznia 2009 Opublikowano 11 Stycznia 2009 moim zdaniem najlepiej dryndnij do ASO a raczej ci powiedza jak sie zapytasz. ja tego problemu nie mialem bo autko rok temu kupilem z orginalnym aku A4 AJM 380A 80Ah DIN
Rekomendowane odpowiedzi