Bobasan Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam. Mam mały problem. Dokładnie chodzi o wahania temperatury jakie zaobserwowałem przy temperaturze zewnętrznej ok -7C ( lub wyższej ). Silnik pracował ok 30 min i temperatura na wskaźniku osiągnęła normalny poziom 90C. Po zatrzymaniu auta, za jakieś 3-4 min temperatura spadła do ok 80C, po czym jak ruszyłem wzrosła do 90C i utrzymywała się na tym poziomie.Trochę mnie to zdziwiło i przyznam szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi. Nie wiem czy aż tak duzy wpływ może miec temperatura zewnętrzna? Dodam tylko że w lecie wszystko jest ok.
zibizab Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Nic się nie dzieje-ot zima. Latem się wolniej schladza.
Wihajster Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam. Mam mały problem. Dokładnie chodzi o wahania temperatury jakie zaobserwowałem przy temperaturze zewnętrznej ok -7C ( lub wyższej ). Silnik pracował ok 30 min i temperatura na wskaźniku osiągnęła normalny poziom 90C. Po zatrzymaniu auta, za jakieś 3-4 min temperatura spadła do ok 80C, po czym jak ruszyłem wzrosła do 90C i utrzymywała się na tym poziomie.Trochę mnie to zdziwiło i przyznam szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi. Nie wiem czy aż tak duzy wpływ może miec temperatura zewnętrzna? Dodam tylko że w lecie wszystko jest ok. wszystko masz ok nie ma w tym nic dziwnego.Tak to juz jest z dieslami w zimie przy silnych mrozach
Pawlo 2004 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Wszystko jest tak jak być powinno nie ma sie czym przejmować kolego
Bobasan Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 3 Stycznia 2009 Dzięki wielkie za info. P.S.Tak, ogrzewanie miałem włączone na 50%. Pozdrawiam.
jachim858427 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Normalne zachowanie też tak mam. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi