Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] wahania temperatury przy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem. Dokładnie chodzi o wahania temperatury jakie zaobserwowałem przy temperaturze zewnętrznej ok -7C ( lub wyższej ). Silnik pracował ok 30 min i temperatura na wskaźniku osiągnęła normalny poziom 90C. Po zatrzymaniu auta, za jakieś 3-4 min temperatura spadła do ok 80C, po czym jak ruszyłem wzrosła do 90C i utrzymywała się na tym poziomie.Trochę mnie to zdziwiło i przyznam szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi. Nie wiem czy aż tak duzy wpływ może miec temperatura zewnętrzna? Dodam tylko że w lecie wszystko jest ok.

Opublikowano

miałeś grzanie włączone?

Opublikowano

Witam.

Mam mały problem. Dokładnie chodzi o wahania temperatury jakie zaobserwowałem przy temperaturze zewnętrznej ok -7C ( lub wyższej ). Silnik pracował ok 30 min i temperatura na wskaźniku osiągnęła normalny poziom 90C. Po zatrzymaniu auta, za jakieś 3-4 min temperatura spadła do ok 80C, po czym jak ruszyłem wzrosła do 90C i utrzymywała się na tym poziomie.Trochę mnie to zdziwiło i przyznam szczerze że nie mam pojęcia o co chodzi. Nie wiem czy aż tak duzy wpływ może miec temperatura zewnętrzna? Dodam tylko że w lecie wszystko jest ok.

wszystko masz ok nie ma w tym nic dziwnego.Tak to juz jest z dieslami w zimie przy silnych mrozach :wink4:

Opublikowano

Wszystko jest tak jak być powinno :good: nie ma sie czym przejmować kolego

Opublikowano

Dzięki wielkie za info.

P.S.Tak, ogrzewanie miałem włączone na 50%.

Pozdrawiam.

Opublikowano

tak potwierdzam tez tak mam :P

Opublikowano

Normalne zachowanie też tak mam.

Pozdrawiam. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...