OSA Opublikowano 4 Stycznia 2009 Opublikowano 4 Stycznia 2009 witam. mam małe pytanie,a4 1.8 125km adr 96r czy po włączeniu zapłonu temperatura na kanale 51 climy powinna iść sama do temperatury + 50 stopni? bo u mnie się właśnie tak dzieje od -8 do 50, a jak go całkiem odłącze to idzie do 90 ,po ponownym zapięciu kostki opada na 50. w dziale z silnikami nie znalazłem odpowiedzi. dodam że jak odpale silnik to po chwili idzie temperatura wyżej
Pablo297 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Witam sąsiada mam podobny problem więc pozwole sobie podpiąć sie do tematu z tym że u mnie temperatura na klimatroniku kanał 51 na zimnym nie odpalonym silniku rośnie od 11 stopni(mimo że temperatura powietrza w okolicach 0 stopni) i rośnie do 90 stopni.Zauważyłem też że nawet przy spokojnej jeżdzie i nagrzaniu silnika w/g wskażnika na blacie do 90 stopni włącza mi się wentylator od klimy.Wielka prośba o pomoc!!!!!!(czy to może być "walnięty" czujnik temperatury cieczy chłodzącej?)
Rekomendowane odpowiedzi