Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przełączniki przy lewarku biegów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , kupiłem A4B5 1.8T i nie wiem co to za przełaczniki przy lewarku zmiany biegów . Czy to sa fabrycznie montowane wył. czy ktoś wstawił sobie sam , z Niemcem trudno sie rozmawiało jak kupowałem i w końcu mi tłumaczył coś po niemiecku ale i tak nie zrozumiałem . Pozdrawiam

20170210_062527 [50%].jpg

Opublikowano

Po oznaczeniach widać że coś lewa/prawa ale co to nie wiem nie spotkałem się z takim czymś :D może światła ? nie klikałeś ? nie dzieje się nic jak klikniesz ? 

Opublikowano

Fabryczne to to nie jest ;)

Opublikowano
  • Autor

Dopiero kupiłem jeszcze nie ogarnąłem :-) próbowałem przełączać ale nic się nie działo . Dzięki za odpowiedzi będę zmieniał tunel na 2 din to obczaję do czego to podłaczone . 

Opublikowano

Masz d0łożone grzanie foteli. Zobacz pod fotelami czy nie wiszą tam ponadplanowe przewody

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Krumak

Opublikowano
  • Autor

Tak myślałem że to grzanie ale muszę zobaczyć pod fotele bo przełączając nie grzały 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Witam , potrzebuję rozpiskę pinów który do czego ? w potencjometrze w panelu klimy . Mam grzanie foteli ale przełacznikiem dwu pozycyjnym  1-0-2 przerabiam 1 din na 2 din i dostałem klimatronik z potencjometrami nie mogę nigdzie znalezć rozpiski pinów . Bardzo mi zależy na czasie bo została tylko wiązka do foteli a nie wiem jak to rozgryzć no i muszę tynel montować . Pozdrawiam

20170716_230514 [40].jpg

Opublikowano

może schemacik podgrzewanych foteli, w razie całych schematów na na priv

klima.jpg

Edytowane przez Alfi

Opublikowano
  • Autor

Dzięki . A jak to się ma do schematu który zamieściłem poniżej , mata i termistor jest inaczej podłączone ? i pytanie mam fotele i trzy kostki która do czego ? może jakiś opis pinów w kostkach tak prosto jak na tych schematach które zamieściłem , podobno jak kupowałem fotele facet wspomniał coś o pompowanych lędzwiach że są w tych fotelach bo trochę dużo pinów jak na samo grzanie ?

14955213463_3e992f6f69_n.jpg

15388763259_f1fff74d8b_n.jpg

Zdjęcie0046 [40].jpg

Zdjęcie0052 [40].jpg

Zdjęcie0057 [40].jpg

Edytowane przez Krzysiek Krzysztof
błędy :-)

Opublikowano

Czerwona wtyczka to zasilanie fotela - np. do regulacji elektrycznej lędźwi

Opublikowano
  • Autor

Czyli zielona do grzania , hmm czyli mam regulację lędzwi ? jak to działa bo nigdy nie miałem w fotelu tej regulacji jakiś przełącznik do tego specjalny ? 

Opublikowano

Tak zielona grzanie , do lędźwi będzie przycisk na boku

Opublikowano
  • Autor

Dziwny przełącznik mam przy fotelu powinien być chyba taki krzyżyk a jest prosty i jeszcze z tylnej kanapy wychodzi przewód zakończony wtyczką żółtą co to może być ?

20170719_115640 [40].jpg

20170719_115514 [40].jpg

dodanie zdjęcia

Opublikowano

Tak to są lędźwie , ta żółta wtyka to napinacz środkowego pasa w kanapie

Opublikowano
  • Autor

powiedz mi bo widzę chyba błąd , w poradniku dotyczy komunikatu spalonej żarówki napisane jest do pinu 3 i 9 przekaznika 387 idą przewody z szarej wtyczki licznika 14 i 16 powinno być a tu jest chyba błąd bo do pinu 3,9 dwa razy napisane przewód 14 a gdzie 16 ????

3 / KB - do licznika (szara T32b/14) – STOP (Brake light/Brems licht) ....... (RO 0,35mm2)
9 / KS - do licznika (szara T32b/14) – (Tail light/dipped beams) ................ (GR/LI lub GR 0,35mm2)

Opublikowano
  • Autor

Już to rozwiązałem w rozpisce było poprawnie