dzejsin Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Witam kupiłem niedawno Audi a4 b5 ale dostałem jeden kluczyk więc postanowiłem kupić kluczyk i zaprogramować . Niestety nie mam pinu więc kupiłem kabel vag k can commander ale nie lączy z autem zresztą mam 3 rożne kable i lipa wszystko w kompie ustawiam dobrze Win xp stery ok porty zmienione na com1 i reszta git ale na żadnym kablu nic . Posiadam też Volvo s60 i tam wszystko chula aż miło a tu lipa . Może coś jest z obd nie tak czy da się to sprawdzić miernikiem jakieś napięcia czy coś? Próbowałem też różnych wersji programów ale lipa i tyle . Coś musi być z autem bo na innych autach działa
salamon Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 Nie jestem pewien ale chyba b5 jest bezpiecznik od zasilania gniazda diagnostycznego nr12
marcin_franz Opublikowano 10 Lutego 2017 Opublikowano 10 Lutego 2017 A jak podłączasz interfejs do auta to zapala się na nim dioda?
dzejsin Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Opublikowano 11 Lutego 2017 (edytowane) tak jak poczlączam sie kablem vag commander to zapala się dioda. dwa pozostałe dioda świeci się przed podłączeniem ale jak podłączam się kablem elm 327 to po podłaczeniu i próbie połączenia zaczynają mrugać jeszcze trzy diody ale brak połączenia. Dobra idę pomierzyć napięcia w obd i sprawdzę bezpiecznik Zawartość dodana 8 minutes later Odłączyłem wtyczkę od pompy abs i eureka połączyłem się odczytałem pin z licznika i jest git w vagu natomiast widzi interfejs ale nie łączy ze sterownikiem pojazdu szuka szuka i lipa może jakieś propozycje ? znowu mam coś odłączyć radio mam ori Edytowane 11 Lutego 2017 przez dzejsin
Rekomendowane odpowiedzi