Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Przygasanie, duszenie się przy odpalaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postaram opisać swój problem Awx. Mam problem przynodpalaniu auta po postoju 24h. Gdy temperatura jest mniejsza zeru im więcej na minusie tym gorzej. Gdybo odpalam auto zaczyna.sie dusic obroty skaczą wrażenienjak by auto miało zgasnoć. Skazówka skacze. Pobowałem przekręcać kluczyk kilka krotnie jestnto samo. Świece żarowe sprawdzane mają po 1ohm każda nowa beru prąd dochodzi. Czujnik temperatury nowy aso kolor zielony. Uszczelniacze pompowyrysków nowe po wymianie problem taki sam ustawione są na 180stopni. Kąt synchronizacji od 0.5 skacze do 1.1. Auto na postoju pali według vag 0.20 brak błedów filtry nowe formy man olej rownież pompki sprawdzane żadnan nie leje sprawdzane na maszynie przebieg to 265 000. Prosze pomóżcie ręce opadaja próbowałem tył auta dać wyżej to samo jest. Ale gdy probóje odpalić auto ponownoe po 8 godzinach wszystko jest ok gniazda pd nie wybite. Wałek mierzony mikrometrem parametry w normie nie ma zużycia. Problem jest zawsze po 24 godzinach na mrozie wstawie auto do garażu wszystko jest ok. Gdy próbuje odpalić auto po 10 godzinach przy mrozach -10 odpala przez problemu obroty w normie zostawię go do rana auto odpali ale obroty skaczą zaczyna się dusić dławić  skazówna obrotów z 1000 skacze do 400 po chwili się normuje proszę oo pomoc a nie usuwanie tematu

Opublikowano

1. W czasie pisania postów aktywny jest słownik ortograficzny, sugeruję z niego korzystać. Ponadto zachęcam do stosowania znaków interpunkcyjnych,

2. Przed rozruchem odepnij wężyk klapy gaszącej. Jeżeli nie będzie zmiany - uszkodzone/niewłaściwie osadzone uszczelniacze. Fakt, że są po wymianie, nie świadczy, że są szczelne.

Opublikowano

Przepraszam za ortografie. Uszczelniacze robił mechanik zakład który zajmuje się tym od lat nie sądze aby były źle założone

Zawartość dodana 4 minutes later

Ponadto pytałem go o właściwe osadzenie i gniazda powiedział że gniazda są dobre a uszczelniacze zakładane za pomoca tulejek. Kurde denerwuje mnie już to auto

Opublikowano

woda lub gaz w paliwie, (przedmuchy z uszczelnień PD, powietrze - nieszczelność układu), pompka w baku, albo usterka elektryki PD lub instalacji.

Opublikowano

To sie dzieję od.dwóch lat. Posałem ze uszczelniacze wymieniane nowe wszystkie Bosch gniazda rownież nie są wybite na.pompach nic nie wytarte, w okolicy wtrysku oraz mocowania wszystko składane tak jak pisze na forum film instruktażowy na you tube. Woda lub gaz to się dzieje po postoju 24h i jak jest poniżej 4 stopni. Im jest zimniej tym gorzej jak było - 20 to bez dodaniu gazu auto gasło wchodziło na obroty 1000 i spadało na 400 dusiło sie brak metalicznego odgłosu. Jak odpale rano i zostawie go na wieczór odpalam jest ok odpala i pięknie chodzi. Ciśnienie w cylindrach po 30 równie wytarte. Zaworek zwrotny na filtrze paliwa oraz oringi nowe. Czujnik temperatury był uszkodzony bląd na vagu był koloru czarnego jest nowy z aso zielony czarnego nie dostałem. Świeczki nowe beru prąd dochodzi. Dodam że po wymianie oringów auto kreciłem dobre 10 minut. Jak nie lepiej. Konektory na pd dogięte kanał 23 vag wtryski bipy są od 0 do +5 wszystkie. Kanał 13 wtryski są bliske zeru w granicach 0.13 drogi 0.05 nastepny -0.13 ostatni 0,01 więc nic się nie dzieje spalanie postojowe 0.20 sychro 0.5 skacze do 1,1 na zmiane. Wszystkie przewody paliwowe nowe króciec vacumpompy uszczelniony bo się ruszał. Przewody od zaworków n75 klapy gaszącej nowe. Podczas postoju słychać pompe paliwa delilatnie wyje. Nie zaglądałem nie wiem. Auto ciągnie dobrze mocy nie brakuje spokojnie bez problemu osiąga 200km/h Pompki dałem do sprawdzenia Częstochowie Bosh sprawdzenie 1 szt. 100zł powiedzieli jedna jest delikatnie słabsza ale spokojnie można jeździc oni wymieniali i zakładali oringi. Regulacja 180stopni montarz na rozpylacza na zegarze maksymalnie wciśnięcie odległość rownież. Auto nie kopci płynu nie ubywa. Sam już nie wiem co mu jest oddam go chętnie komuś kto by mi to zrobił okolice Kielce Częstochowa Zawiercie. Mechanicy mówią że to błachosta ale ich wymiana i ocena teraz będzie dobrze.wydałem już 2500 i dalej to samo pompki montowałem sam. Dlatego zamontowane są panowie naprawde dobrze 100 procent gniazda oglądał mechanik powiedział że wyglądaja nieźle nie wybite brak krawędzi od strony vacum pompy. Przewody Pd auto po puszczeniu gazu dodaniu zdusiło się na moment i wróciło do normalne pracy. Znalazłem informację właśnie o konektorach pd przygiołem i jak ręką odjoł .