Adam a4 b7 Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Witam koledzy czy ktoś przerabiał zawór ciśnienia albo instalował taki podobny zestaw ?
afroo. Opublikowano 14 Lutego 2017 Opublikowano 14 Lutego 2017 Jest parę osób, które montowały OCT. Tu masz gotowy zestaw. http://www.properfekt.pl/akcesoria-samochodowe/oil-catch-tank.html
Adam a4 b7 Opublikowano 15 Lutego 2017 Autor Opublikowano 15 Lutego 2017 Kolego chodzi mi o podłączenie czegoś takiego , żeby ktoś się wypowiedział na ten temat kto to zastosował , gdzie podłączył co odłączył i co zaślepił bo jak wiemy w tfsi nie jest to takie proste .
arek_cccp Opublikowano 15 Lutego 2017 Opublikowano 15 Lutego 2017 Zaślepiasz kolektor ssący, reszta zostaje tak samo tylko przewody są prowadzone do catch tanka. Adapter pasuje P&P. Ten zestaw który pokazałeś kosztuje krocie i jest rozbudowany tylko w te przejściówki. Zwykły ma 2 węże gumowe które łączysz z catch tankiem-adapter do tego seryjny przewód odmy do adaptera i tyle. Miejsce na zamocowanie jest obok zbiorniczka na płyn chłodzący. Nie ma żadnej filozofii, jedynie zaslepic trzeba wejście w kolektorze ssącym.
Adam a4 b7 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Opublikowano 16 Lutego 2017 Dzięki kolego @arek_cccp a powiedz mi czy u nas gdzieś kupię taki adapter w PL czy zagranica ?
arek_cccp Opublikowano 16 Lutego 2017 Opublikowano 16 Lutego 2017 Kolega wyzej podał Ci link już do zestawu w Polsce ktory sam mam.
Adam a4 b7 Opublikowano 18 Lutego 2017 Autor Opublikowano 18 Lutego 2017 Dzięki koledzy oczywiście zaglądałem w link ale tam był pokazany sam zbiornik , separator ale napisałem do nich i sam adapter też można kupić . Pozdrawiam .
Rekomendowane odpowiedzi