Cpt.Ryan Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Hej, mam w planach zmianę auta na coś wygodniejszego, a przede wszystkim cichszego. Pytanie do posiadaczy eSek, apropos komfortu podróżowania, głośności w środku. Teraz mam B5 1.8TQ, troszkę pomodzone, kupiłem go z przelotem ale dorzuciłem DP 3', wydech troszkę zatkałem srodkowym i końcowym tłumikiem, i mimo to wtrasie jazd od 110km/h zaczyna byc męcząca, oczywiście na dłuzszych odcinkach. Skrzynia 5 też nie pozwala zredukować odgłosu silnika. Czy ma ktoś porównanie głośności podobnego wydechu, do OEMowego wydechu S4? Czy jazda S4 z predkościami 150 nie jest męcząca? Czy auto jest lepiej wyciszone? Zastanawiam się także nad A6 C5 2.7BiT, i tez jestem ciekaw, jak wyglada kwestia głośnosci podczas podróżowania, wiadomo że miejsce jest więcej, ale jak z wyciszeniem? Doradźcie Pozdrawiam.
JawoR36 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Na ori wydechu S4 B5 jest za cicha jak dla mnie
Cpt.Ryan Opublikowano 20 Lutego 2017 Autor Opublikowano 20 Lutego 2017 a np po wywaleniu katów i wsadzeniu DP dalej jest cisza? Bo wiem że w 1.8T ingerencja w kata dość podnosi głośność wydechu, powstaje rezonans. w 2.7BiT jest podobnie? Czy jazda autostradowa na lajcie?
JawoR36 Opublikowano 20 Lutego 2017 Opublikowano 20 Lutego 2017 Nie mam doświadczeń z takową, ale na ori wydechu z katami jeździłem i było bardzo cicho, wręcz nudno jak na S4, prawie tak samo jak w zwykłym 1.8T. Natomiast jak wyrzuciłem kata w 1.8T + downpipe + środkowy wydech out to naprawdę w trasie było to uciążliwe, przynajmniej dla wszystkich innych prócz mnie
Rekomendowane odpowiedzi