Pjana Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam, od pewnego czasu zmagam się z problemem istniejącym od czasu zakupu samochodu (około 1,5 roku temu). Mianowicie nie mam podświetlenia przycisków deski rozdzielczej oraz pokręteł od ogrzewania.(wyjątkiem jest przycisk od świateł awaryjnych - na nim jedynym mam czerwone podświetlenie). Sprawdziłem już wszystkie bezpieczniki - żaden nie jest przepalony. Na każdej z kostek do których wpina się przyciski mam napięcie z aku, które pojawia się w momencie przekręcenia zapłonu. (przeciwmgłowe po włączeniu świateł). Kilka dni temu podłączyłem pod te kostki przyciski z innego samochodu ze złomu, ale efekt był taki sam, przyciski działają, ale nie mają podświetlenia. Na koniec dodam, że mam również problem ze stacyjką, czasami aby silnik zapalił muszę dopchnąć kluczyk mocno do końca. Czy kostka stacyjki może być winna braku podświetlenia ? Czy może macie jakieś inne pomysły ? Dołączam zdjęcia z rozkładem napięć na kostkach przycisków
Fenrir Opublikowano 1 Kwietnia 2017 Opublikowano 1 Kwietnia 2017 U mnie ostatnio winą braku podświetlenia przycisków był zepsuty licznik
Banan Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Dokładnie licznik za to odpowiada - jaki masz rocznik modelowy ?
Rekomendowane odpowiedzi