Gość xxxxx Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 witam jest jakiś dziwny problem z tym autem... dzisiaj rano o 7 po calej przestanej nocy, poszedlem odpalic samochod kontrolka od świec żarowych normalnie zapalila sie i świecila sie z 10sekund i normalnie odpalil, troche sie nagrzal i poszedlem do domu... za jakies 2godziny poszedlem jeszcze raz i powstal problem z odpaleniem silnika, kontrolka od świec żarowych mrygnela i zgasla tak jakby wogole nie grzało świec, a bylo z -17 na dworzu wiec chyba powinny sie zagrzac tak jak przed 2godzinami, krecilem krecilem az prawie aku padł, wkoncu pomyslalem ze jak odczepie jakis czujnik to sie zagrzeją swiece przez 20sekund tak tez zrobilem, kontrolka sie zapalila na 20sekund i z trudem ale odpalil... świece wymienilem na nowe beru, o co tu chodzi moze ktos tak już miał? ehh przestawialismy kat wtrysku bo bylo 30-34 a teraz mam 57-64 czy to nie za duzo??? i zauwazylem ze mam morka pompe wtryskowa na górze... pozdrawiam
wojtekce Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 podłącz vaga spr czujnik temp silnika
Gość xxxxx Opublikowano 6 Stycznia 2009 Opublikowano 6 Stycznia 2009 o to jest chyba myśl! właśnie tak jest jakby nie wiedzial ile ma stopni heh, a jak na klimatronie kanal 51 i blacie pokazuje 90stopni to moze byc zly czujnik? czy to nie ma nic do tego?[br]Dopisany: 06 Styczeń 2009, 22:33_________________________________________________ podłącz vaga spr czujnik temp silnika a jaki to czujnik ? Czujnik temperatury oleju czy Czujnik temperatury płynu chłodzącego ? bo tylko takie znalazlem
Gość xxxxx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 bylem u mechanika odrazu to samo stwierdzil... bylem w sklepie po czujnik lecz są dwa rodzaje niebieski i czarny i nie wiem ktory:D
Gość xxxxx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 ale nie wiem jaki bo jeszcze go nie wymontowalem
wojtekce Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 nie musisz go wykręcać po to by zobaczyc jaki ma kolor :gwizdanie:
Gość xxxxx Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 a w ktorym miejscu sie on znajduje ?
Sztomel Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 tu masz na fotce (na przykładzie Golfa) ale zawsze jest w króćcu wodnym wychodzącym z głowicy :
Gość xxxxx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 ok dzieki, w golfie lepiej widac bo wszystko jest na wierzchu hehe, aha to ten czujnik to juz wiem gdzie to jest, nawet ostatnio wymienialismy ten króciec co w nim czujnik siedzi bo przeciekał...zobaczyny jak wymienie :][br]Dopisany: 07 Styczeń 2009, 23:09_________________________________________________ wymienilem czujnik...hmm ale mam pytanie czy za każdym razem gdy przekrecimy kluczyk świece żarowe powinny się grzać? czy tylko wtedy gdy silnik jest naprawde zimny, a gdy ma z 60stopni to też? bo jakoś teraz też nie grzeją sie świece za każdym razem... wczesniej mialem seata SDI to za kazdym razem grzały jak był mróz na dworzu....a ten coś nie chce. mechanik mi mowil ze są chyba 2 czujniki wiec moze nie ten wymienilem?
Sztomel Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 za każdym razem gdy przekręcimy kluczyk a silnik mamy już ciepły to kontrolka świec powinna tylko mignąć, jakie i ile masz czujników w tym króćcu wodnym ?
Gość xxxxx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 tam jest 1, a moze gdzies indziej jest drugi? czy tylko ten
Sztomel Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 no to wymieniłeś właściwy (czteropinowy)
Gość xxxxx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 świece na ciepłym nie grzeją o 7 rano normalnie świece grzały, a pozniej o 9 już nie, to chyba przez 2 godziny przy mrozie -17 już wystygł? więc był zimny a i tak nie grzały...zobaczymy teraz po wymianie...
Sztomel Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 przez 2 godziny nie wystygnie, jak odpalam całkiem zimny silnik po całej nocy (auto stoi na wolnym powietrzu) to konrolka od świec świeciła przez około 6 s. a po 2 godz. jak znów odpalałem to tylko mignęła i zawsze tak mam a silnik pali od kopa.
Gość xxxxx Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 a moj nie, więc to pewnie nie czujnik
Rekomendowane odpowiedzi