Skocz do zawartości
IGNOROWANY

opinia skrzynia automatyczna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jest tutaj jakiś użytkownik automatycznej skrzyni biegów multitronic ? Chciałbym kupić taką audi z tą skrzynią . Samochód jest z 2008 i ma przejechane 165000 . Powiedzcie mi czy warto się w to pchać oraz na co trzeba zwrócić uwagę ? 

Opublikowano (edytowane)

Otoz skrzynia multitronic z pośród automatycznych  jest niestety nie najlepsza. Pozdro

Edytowane przez firefighter79
Opublikowano

Auto kolegi z końca 2012 roku ma przejechane 200 tys km z dość ciężką nogą i skrzynia spisuje się bez zarzutu.

Opublikowano

No to za chwile bedzie na nia czas...jezeli jest taki przebieg.

Slyszalem nawet o tym przed w czoraj w tvn turbo.

Opublikowano

Multitronic to najgorsza skrzynia automatyczna (pod względem wytrzymałości) w grupie VAG. Ja miałem w swojej B6 i robiłem remont skrzyni. Później niby nie szarpała ale dziwnie chodziła.

Inna sprawa, że samochód z taką skrzynią traci wtedy więcej na wartości (sprzedałem za 7500 tys B6 avant z 2002 roku bo miała sławnego Multitronica oraz sławne 2.5 tdi :) Mimo, że jedno i drugie po remoncie było).

Opublikowano

B7 ma poprawioną skrzynię od połowy 2006r. maiłem ją w B7 z 2007 r. i do sprzedaży przy 240tyś nic się nie działo teraz w B8 też multi... przebieg 160tyś i nic się nie dzieje także wszystko zależy jak użytkowana i serwisowana :wink:

Opublikowano (edytowane)

A to na pewno kolego. Ale jednak poziom ryzyka w innych skrzyniach jest mniejszy niż w multi. Mi się wydaję, że najlepsza skrzynia to tip-tronic. Nowe pracują bardzo szybko, a nie są tak szarpiące niż s-tronici.

Edytowane przez Kosmita