Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AWX] Kopci, Drgania na jałowym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, dwa problemy od dłuższego czasu (około 7 miesiecy) jeżdżę ogólnie na autostradach prędkość od 140 do 170 auto na zbiorniku paliwa 62.5 litra robi około 1150 km. I tylko na tej podstawie mogę stwierdzić ile pali moje audi ponieważ nie mam w manetkach sterowania komputera możliwości sprawdzenia średniego spalania..a do czego zmierzam próbuje ogarnąć dlaczego samochód przy jeździ 150i wciśnięciu gazu na full zaczyna kopcic nie cały czas tylko przy wduszeniu gwałtownym.  Dodam że zauważyłem to np jak na autostracie dojeżdża do mnie auto na lewym pasie i jest bardzo blisko wtedy wciskamy gaz max i w lusterku widzę jak w jego świetle świateł pojawia się dym raczej biały.  Olej ubywa ale bardzo mało max dodałem 100ml od wymiany do wymiany. Olej wymieniam co 10-11tys. Motul 5w40 . Ogólnie chciałbym bardzo sprawdzic auto u profesionalisty ale nie znam takowych osób jestem z Leszna wielkipolska jak kogoś polecicie czekam na opinie . Dodam że na biegu jałowym nie ważne czy zimny czy ciepły lekko go rzuca (lekko) a kolejna sprawa to przy gaszeniu prawie w 90% auto telepie.dodam ze dwu mas odpada. . Auto było uderzony z przodu hak wbił sie w dwie chłodnice i tyle dwie do wymiany plus belka.  Ale było to już przed wymiana. Ogólnie przydała by się profesjonalną diagnostyka ale może ktoś coś z własnego doświadczenia pomoże.  Ja od razu myślę o wtryskach i chce zalać go liquily molly i czekać na efekty ale czy to pomoże a może w tak starym aucie 02r. Przy przebiegu około 270tys. Jest niedopuszczalne bo może coś nie wytrzyma ? Czy ten środek raczej jest nie szkodliwy .. czytałem różne opinie że po tym kopci itd. Itp 

Myślę o wtryskach i o poduszka ale moj mechanik odrzucił poduszki a diagnozy jakoś mu się nie chce stawiać co do wtryskow. Co robić jak działać?

Edytowane przez Minerseth
Opublikowano

Najpierw wrzuć logi (statyczne i dynamiczne) bo bez tego nikt ci nic nie podpowie.

W dziale Diagnostyka znajdziesz potrzebne informacje.