Gość qba1971 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Już zgłupiałem. Myśle że mam multitronica,nie tylko ja. A po vinie tiptronic.I co, nie pić vina ? Moja A4 to 2003 rok 1,9tdi AVF ,sześć biegów,tryb "S" funkcja ręcznej zmiany biegów
sedi Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 A może fotka jakaś?Powiem szczerze nie znam nikogo kto ma AVF i ma tipa no ale może byc różnie,a po odgłosie jak zmienia biegi i zachowaniu obrotomierza nie wyczuwasz?czy nie jezdziles tipem badz multi zeby poczuc róznice,najlepiej daj zdjecie
Flyer Opublikowano 7 Stycznia 2009 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Już zgłupiałem. Myśle że mam multitronica,nie tylko ja. A po vinie tiptronic.I co, nie pić vina ? Moja A4 to 2003 rok 1,9tdi AVF ,sześć biegów,tryb "S" funkcja ręcznej zmiany biegów Podstawowe pytanie - jezdzi jak melex, czy zmienia biegi?
Gość qba1971 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 zdecydowanie melex,mimo ze melexem jeszcze nie jeżdziłem :>Kiedy jest następny bieg widać po obrotomierzu lub jk jadew trybie "S" .Dostałem wczoraj od bratanka wiadomość że według mojego numeru VIN mam zamontowany tip. Dostałem jeszcze takiego linka http://www.forum.v10.pl/tiptronic,czy,multitronic,t2744.html Wiem ze to A6 ale...
NYNA Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Jak czujesz w aucie zmiane biegu to TIP a jak jedzie płynnie i nie czuć zmiany to Multi ciężko tego nie wyczuć.
Gość qba1971 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Wiem wiem,zmienia mi płynnie tak jakby był jeden bieg a jest ich sześć,mechanior co zmieniał mi olej to też powiedział mi że mam multi ale ten numer vin.A może zle cos przetłumaczył :gwizdanie:.Gdzie można znaleść oznaczenie skrzyni?
NYNA Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Na wlepce we wnęce koła zapasowego albo książce serwisowej. W tym wątku masz rysunek który to numer: http://www.a4-klub.pl/smf/b5_afn_wsteczny_bez_wciskania-t60233.0.html A później tu sprawdź: http://bitnet.ro/vw/vindecoder/
Flyer Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Kiedy jest następny bieg widać po obrotomierzu lub jk jadew trybie "S" .Dostałem wczoraj od bratanka wiadomość że według mojego numeru VIN mam zamontowany tip. Dostałem jeszcze takiego linka Z Twojego opisu wnioskuje, ze masz TIPa...
domelq Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Wiem wiem,zmienia mi płynnie tak jakby był jeden bieg a jest ich sześć,mechanior co zmieniał mi olej to też powiedział mi że mam multi ale ten numer vin.A może zle cos przetłumaczył :gwizdanie:.Gdzie można znaleść oznaczenie skrzyni? Na wlepce koło koła zapasowego i na tej samek wlepce w książce serwisowej
Gość qba1971 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Kiedy jest następny bieg widać po obrotomierzu lub jk jadew trybie "S" .Dostałem wczoraj od bratanka wiadomość że według mojego numeru VIN mam zamontowany tip. Dostałem jeszcze takiego linka Z Twojego opisu wnioskuje, ze masz TIPa... Tylko w trybie"S" odczowalna jest zmiana biegów , w trybie"D" jest tak jakby był jeden bieg-zmiany biegów "widać" na obrotomierzu [br]Dopisany: 08 Styczeń 2009, 13:18_________________________________________________Transmittion code GJA to ten kod skrzyni?Bo w książce nie mam żadnej naklejki ,chyba lipa z tą książką i przebiegiem
Flyer Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Tylko w trybie"S" odczowalna jest zmiana biegów , w trybie"D" jest tak jakby był jeden bieg-zmiany biegów "widać" na obrotomierzu No to w takim razie masz multi.
Piechol Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 masz multi, ja też wg VINu miałem tipa
Gość qba1971 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Opublikowano 8 Stycznia 2009 no po sprwie idziemy na browarka
Rekomendowane odpowiedzi