Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVF] Multi czy Tip - jaką mam skrzynię ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już zgłupiałem. Myśle że mam multitronica,nie tylko ja. A po vinie tiptronic.I co, nie pić vina :polew:? Moja A4 to 2003 rok 1,9tdi AVF ,sześć biegów,tryb "S" funkcja ręcznej zmiany biegów

Opublikowano

A może fotka jakaś?Powiem szczerze nie znam nikogo kto ma AVF i ma tipa no ale może byc różnie,a po odgłosie jak zmienia biegi i zachowaniu obrotomierza nie wyczuwasz?czy nie jezdziles tipem badz multi zeby poczuc róznice,najlepiej daj zdjecie

Opublikowano

Już zgłupiałem. Myśle że mam multitronica,nie tylko ja. A po vinie tiptronic.I co, nie pić vina :polew:? Moja A4 to 2003 rok 1,9tdi AVF ,sześć biegów,tryb "S" funkcja ręcznej zmiany biegów

Podstawowe pytanie - jezdzi jak melex, czy zmienia biegi?

Opublikowano

Jak czujesz w aucie zmiane biegu to TIP a jak jedzie płynnie i nie czuć zmiany to Multi ciężko tego nie wyczuć.

Opublikowano

Otóż to, jak zmienia biegi to TIP

Opublikowano

Wiem wiem,zmienia mi płynnie tak jakby był jeden bieg a jest ich sześć,mechanior co zmieniał mi olej to też powiedział mi że mam multi ale ten numer vin.A może zle cos przetłumaczył :gwizdanie:.Gdzie można znaleść oznaczenie skrzyni?

Opublikowano

Kiedy jest następny bieg widać po obrotomierzu lub jk jadew trybie "S" .Dostałem wczoraj od bratanka wiadomość że według mojego numeru VIN mam zamontowany tip. Dostałem jeszcze takiego linka

Z Twojego opisu wnioskuje, ze masz TIPa...

Opublikowano

Wiem wiem,zmienia mi płynnie tak jakby był jeden bieg a jest ich sześć,mechanior co zmieniał mi olej to też powiedział mi że mam multi ale ten numer vin.A może zle cos przetłumaczył :gwizdanie:.Gdzie można znaleść oznaczenie skrzyni?

Na wlepce koło koła zapasowego i na tej samek wlepce w książce serwisowej

Opublikowano

Kiedy jest następny bieg widać po obrotomierzu lub jk jadew trybie "S" .Dostałem wczoraj od bratanka wiadomość że według mojego numeru VIN mam zamontowany tip. Dostałem jeszcze takiego linka

Z Twojego opisu wnioskuje, ze masz TIPa...

Tylko w trybie"S" odczowalna jest zmiana biegów , w trybie"D" jest tak jakby był jeden bieg-zmiany biegów "widać" na obrotomierzu

[br]Dopisany: 08 Styczeń 2009, 13:18_________________________________________________Transmittion code GJA to ten kod skrzyni?

Bo w książce nie mam żadnej naklejki ,chyba lipa z tą książką i przebiegiem

Opublikowano
Tylko w trybie"S" odczowalna jest zmiana biegów , w trybie"D" jest tak jakby był jeden bieg-zmiany biegów "widać" na obrotomierzu

No to w takim razie masz multi.

Opublikowano

masz multi, ja też wg VINu miałem tipa :wink4: