Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Błękitne A4 B7 2.7 tdi V6 2x s-line manual :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich [emoji6] od dziewięciu lat gościłem na forum passata a teraz jestem tutaj, tam był passacik 

17fc9e.jpg

ale, że miał juz 17 lat to przyszła pora na zmianę, szukałem najpierw BMW E46 330D 204 KM i tylko z takim motorem jednak kupiłbym raptem 4 lata młodsze auto więc zacząłem szukać Audi A4 no i znalazłem u znajomego [emoji3] Auto posiada fajny silnik, w końcu fajną skrzynię [emoji4] i bogate wyposażenie min:

- rok 2007 modelowo 2008

- silnik 2.7 v6 tdi, 180 KM obecnie 205/427

- skrzynia obecnie 6 biegów manual bo multitronic na szczęście się wysypał [emoji4]

- napęd przód 

- pakiet S-Line zewnętrzny i wewnętrzny z czarną podsufitką

- tylne szyby dymione

- koła zimowe 17 cali i letnie 18 cali

- klimatronik dwustrefowy

- pełna elektryka

- bixenon  

- pół skóry

- nagłośnienie BOSE

- duża nawigacja RNS-E + zmieniarka na 6 płyt, odtwarzanie mp3, bluetooth

- wielofunkcyjna kierownica 

- grzane dupska

- funkcja come/leaving home

- czujnik zmierzchu i deszczu

- zawieszenie s-line -20mm

- parktronic przód i tył

- tempomat

i nie wiem co tam jeszcze [emoji3]

bałem się skrzyni bo słyszałem złe opinie ale mój mechanik sprawdził mi i skrzynie i silnik i powiedział, że wszystko jest w bardzo dobrej kondycji po za tym poczytałem opinii Bart-S i uspokoiło mnie to, motor ma moc 180 KM ale jakoś tego nie czuć, zastanawiałem się nad zwiększeniem mocy ale te skrzynie tego nie lubią bo w serii mają 380 Nm więc jedynie może kiedyś dodam trochę samych koników. Po zakupie okazało się że jest pare rzeczy do zrobienia i póki co cześć już ogarnąłem czyli wymiana oleju w skrzyni, walnięta sonda lambda, przepalający się jeden żarnik oraz czujnik ciśnienia klimatyzacji oraz zacięty silniczek klapy ciepłego nawiewu kierowcy. Pierwszy mod już zrobiony a mianowicie zakupione felgi 18 cali z dwiema oponami Fulda 245/40/18 oraz dokupienie dwóch nowych takich samych opon, dodatkowo felgi zostały wypiaskowane i pomalowane proszkowo i wyglądają jak nowe [emoji4] dalej będzie obszycie na nowo kierownicy bo zjechana z lewej strony, polerowanie lamp, oświetlenie led w środku i na zewnątrz i pewnie coś jeszcze wymyślę [emoji3]

IMG_0957.jpg

IMG_0950.jpg

IMG_0955.jpg

IMG_0959.jpg

IMG_0964.jpg

IMG_1202.jpg

Edytowane przez Ziewal

Opublikowano

Ładna sztuka tyle, ze jak na 2007 rok sporo rdzy na nadkolu... Było tam coś robione ?

Edytowane przez Onyks

Opublikowano
  • Autor

Nic nie było właśnie ale planuje to w lecie ogarnąć bo póki co to ważniejsze wydatki takie jak pasek rolki j uszczelnienie wtrysków z prawej strony

Opublikowano
58 minut temu, Ziewal napisał:

zawieszenie s-line -30mm

jak już sline to -20 chyba że dopisałes ten cm z racji uklepania tj. przelotu

te purchle na błotniku straszne, ja bym tak nie mógł jezdzić :)

Opublikowano
  • Autor

Zawieszenie 1BV i czerwone amortyzatory ktoś mi powiedział że to -30 mm w takim razie zmienię opis a co do rdzy to jak pisałem są ważniejsze rzeczy bo auto świeżo kupione

Opublikowano

Ja to pierwszy raz rdze w b7 widze :facepalm:

Opublikowano

Gdzie wy tu rdze widzicie :D ładny ten s-linik. Grubszych zmian nie planujesz?

Opublikowano
  • Autor

Na jednym nadkolu mam rdzę ale zdjęcie usunąłem bo widać że niektórym to przeszkadza [emoji6] zmian w wyglądzie zewnętrznym już nie planuje ale w środku coś tam będzie się może działo ale to wszystko z czasem [emoji6]

Opublikowano
  • Autor

Jako że uchwyt do telefonu mam po lewej stronie kierownicy a gniazdo zapalniczki jest koło ręcznego to żeby kabel mi nie przeszkadzał to zamontowałem we wnęce pod włącznikiem świateł ładowarkę usb na oddzielny włącznik, mała rzecz a cieszy mocno [emoji846]7b0f5e945fc7c442eb07893da6e89422.jpg

5786db57ab85a28e0c69479f36cbe866.jpg

Opublikowano

Stary rdza nie przeszkadza, tylko po prostu zdziwiłem się ze w takim aucie już ona występuje :)

Opublikowano
  • Autor

No co zrobić u kumpla też rudy wyszedł a auto nigdy nie bite po prostu miałem pecha, póki nie zrobię wszystkiego przy silniku i zawieszenia to nie przeszkadza mi to [emoji6]

Opublikowano
10 godzin temu, reganajax napisał:

za nie przeszkadza, tylko po prostu zdziwiłem się ze w takim aucie już ona występuje :)

Ty na serio z tym, że nie wiedziałes? przecież 80% b7 rdzewieją przednie błotniki

kolego Ziewal bardzo dobry pierwszy mod :)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki tobias Jam widać kolega wyżej jest w tych 20% szczęśliwców [emoji6]

Opublikowano
3 minuty temu, Ziewal napisał:

jest w tych 20% szczęśliwców

ta, czyli w tych, ktorzy nie wiedzą, że już wcześniej mieli lakierowane ranty ;)

Opublikowano
  • Autor

Hehe no może tak być [emoji16]

Opublikowano

Chłopaki ale ja pisze bo nie wiedziałem, a nie żeby komuś dowalić:facepalm: Zachowujecie się jak dzieci. Nic nie miałem lakierowanego, przyjedź i sobie podotykaj :angry:

Edytowane przez reganajax

Opublikowano
  • Autor

Nie napinaj się tak kolego, buźka na końcu mojego postu oznacza że podchodzę do tego z humorem [emoji6]

Opublikowano
3 godziny temu, reganajax napisał:

Nic nie miałem lakierowanego, przyjedź i sobie podotykaj :angry:

podotykać to można ale gruszki na targu czy są dojrzałe :D

Opublikowano

:kwasny::kwasny::kwasny:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ale ktos musial miec szorstkie łapy... Co tam z wtryskami kombinuszesz? Te dekielki wymieniasz?