Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AYM] Mrugające zegary

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM

Mam koledzy jedno pytanko. Teściu kupił Audi 80 2002r, i od pewnego czasu zaczeły mrugać mu zegary, tzn jak jest zimno. Jak sie rozgrzeje to przestają, co to może być za przyczyna.

Pzdrawiam

Opublikowano

moze cos nie kontaktuje z oswietleniem zegarow?? a swoja droga audi 80 z 2002r?? :mysli:

Opublikowano

przyczyna jest za wysoki prąd ładowania sprawdz napiecie ladowania powinno byc 14,4 jak sa odchylenia to do naprawy albo wymiany

mogl pasc sam altek

albo regulator napiecia - i tu na pewno jest wina migających kontrolek

przewód prądowy alternatora - tez warto sprawdzic,jak bedzie nanic trzeba dolożyc równolegle drugi przewód prądowy 10mm2 i powino byc po problemie..

albo .... mam pisac dalej ?? juz chyba to było by wszystko z wazniejszych rzeczy których doswiadczyłem

sam tego nie sprawdzisz chyba ze sie na tym znasz :kox:

jedz do elektromechanika :good: koszt naprawy to ok 100-150 zeta :wink4:

Opublikowano

WITAM

Jest to AUDI A4 Niewiem skąd mi się wzieło te 80. Ale dzięki za zainteresowanie, powiem teściowi co i jak, a resztą to już on się zajmie. Jak usunie usterke to napisze co to było. DZIEKI. CO do oznaczeń silnika to niemam pojęcia jakie ma. Wiem że 2,5 dizelek 6 biegów. Wpisałem na chybił trafił.

Opublikowano

koniecznie napisz co było przyczyna :naughty: zobaczymy czy pomoglismy w jakis sposób :wink4: