Jump to content
IGNORED

Opona spadła z felgi

Piotrek98igo
 Share

Recommended Posts

własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? :evil:

Może ostry zakręt+uszkodzenie opony+ jakaś nierówność..

A ja sądze, że masz stosunkowo niski profil i nie wyczułeś, że zeszło z niej powietrze. Jechałeś na kapciu i opone zdemontowało.

felgi 16 opona 205szerokosc dunlop 2000 sp sport E,stałem chwile wczesniej w korku i tak caly czas wolniutko do przodu,pozniej swiatła i skret w lewo a dalej to juz opisalem wyzej co bylo :evil:

braki w cisnieniu - lub calkowity brak powietrza
ale tak nagle?wczesniej jechałem juz jakies 2km i nic sie nie działo

98igo, mogles nei czuc....tez mi kiedys opona spadla na zakrecie...na KJS'ie :twisted: 185/65 R14 cisnienie 1,6 na wymagane 2.0 (przekombinowalem poprostu)

własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? :evil:

miałem 2 takie przypadki vw golfie zawaskie opony do felgi , jak cisnienie w kole było ok to nic sie nie działo ale jak nie przypilnowałem to leciałem na feldze ( opone montowali na tak zwana bombe bo inaczej nienapompujesz powietrza )

pozdrawiam

:audi::a4fan::quattro: