Piotrek98igo 0 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
paplanski 0 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 A jakie masz felig i jakie opony, chodzi mi o rozmiar? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hincó 0 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Może ostry zakręt+uszkodzenie opony+ jakaś nierówność.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szogun0 9 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 A ja sądze, że masz stosunkowo niski profil i nie wyczułeś, że zeszło z niej powietrze. Jechałeś na kapciu i opone zdemontowało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted February 27, 2007 Author Share Posted February 27, 2007 felgi 16 opona 205szerokosc dunlop 2000 sp sport E,stałem chwile wczesniej w korku i tak caly czas wolniutko do przodu,pozniej swiatła i skret w lewo a dalej to juz opisalem wyzej co bylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Murzyn Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 braki w cisnieniu - lub calkowity brak powietrza Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted February 27, 2007 Author Share Posted February 27, 2007 braki w cisnieniu - lub calkowity brak powietrza ale tak nagle?wczesniej jechałem juz jakies 2km i nic sie nie działo Link to comment Share on other sites More sharing options...
paplanski 0 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 Felga 16 a ile cali szerokości? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Murzyn Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 98igo, mogles nei czuc....tez mi kiedys opona spadla na zakrecie...na KJS'ie :twisted: 185/65 R14 cisnienie 1,6 na wymagane 2.0 (przekombinowalem poprostu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted February 27, 2007 Author Share Posted February 27, 2007 paplanski rozmiar 205/55 R16... Murzyn :twisted: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek98igo 0 Posted February 27, 2007 Author Share Posted February 27, 2007 schiller gdzie pisze ile ma cali szerokosci?bo nie mam pojecia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Murzyn Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 to masz ta cyferke po literce "J" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewczenko7 2 Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 mysle ze w 16 bedzie to 7albo 7,5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Iceman Posted February 27, 2007 Share Posted February 27, 2007 własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? miałem 2 takie przypadki vw golfie zawaskie opony do felgi , jak cisnienie w kole było ok to nic sie nie działo ale jak nie przypilnowałem to leciałem na feldze ( opone montowali na tak zwana bombe bo inaczej nienapompujesz powietrza ) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts