Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Opona spadła z felgi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? :evil:

Opublikowano

A jakie masz felig i jakie opony, chodzi mi o rozmiar?

Opublikowano

mogloby sie wydawac ze masz za szeroka felge do opony lub na odwrot ale kumpel ma na 8 calowej feldzie opony 195 i jakos jezdzi. fakt mial problemy z napompowaniem jej no ale jakos sie udalo. wracajac do twojego problemu, moze masz uszkodzone wzmocnienie bocznej scianny?

Opublikowano

Może ostry zakręt+uszkodzenie opony+ jakaś nierówność..

Opublikowano

A ja sądze, że masz stosunkowo niski profil i nie wyczułeś, że zeszło z niej powietrze. Jechałeś na kapciu i opone zdemontowało.

Opublikowano
  • Autor

felgi 16 opona 205szerokosc dunlop 2000 sp sport E,stałem chwile wczesniej w korku i tak caly czas wolniutko do przodu,pozniej swiatła i skret w lewo a dalej to juz opisalem wyzej co bylo :evil:

Opublikowano

braki w cisnieniu - lub calkowity brak powietrza

Opublikowano
  • Autor
braki w cisnieniu - lub calkowity brak powietrza
ale tak nagle?wczesniej jechałem juz jakies 2km i nic sie nie działo
Opublikowano

98igo, mogles nei czuc....tez mi kiedys opona spadla na zakrecie...na KJS'ie :twisted: 185/65 R14 cisnienie 1,6 na wymagane 2.0 (przekombinowalem poprostu)

Opublikowano
  • Autor

paplanski rozmiar 205/55 R16... Murzyn :twisted:

Opublikowano
paplanski rozmiar 205/55 R16...

tak ale dalej nie podales ile cali ma felga

Opublikowano
  • Autor

schiller gdzie pisze ile ma cali szerokosci?bo nie mam pojecia

Opublikowano

to masz ta cyferke po literce "J"

Opublikowano

mysle ze w 16 bedzie to 7albo 7,5 :wink:

Opublikowano

owszem ale nie koniecznie. to sa standardowe wielkosci. ale widzialem juz 8 calowe 15, wiec nie zdziwil bym sie jesli by byly np. 9 calowe 16.

Opublikowano
własnie przed chwila wrociłem od gumiarza,a wczesniej sobie jechałem i nagle taki dziwne sciąganie na prawa strone i szum w kole,po przejechaniu 50m jazdy juz na samej feldze zatrzymałem sie,wychodze a z opony lekko sie dymi(prawy przód),zmieniłem ją na zapasówke i pojechałem do gumiarza,po 15min mowi ze opona nie jest przebita że moge jezdzic dalej na niej...dlaczego albo jak mogla spaść z felgi? :evil:

miałem 2 takie przypadki vw golfie zawaskie opony do felgi , jak cisnienie w kole było ok to nic sie nie działo ale jak nie przypilnowałem to leciałem na feldze ( opone montowali na tak zwana bombe bo inaczej nienapompujesz powietrza )

pozdrawiam

:audi::a4fan::quattro: