adamFox Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 witam jak w temacie czyli po podłączeiu laptopa do autka (A4 1.9TDI) i uruchomieniu programu niemoże się on połąćzyć ..... wyskakuje komunikat próby połączeń 1...2...3...4...5...6 i potem się wyłącza co jest grane?? o co chodzi??? proszę o POMOC
pre_pl Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 a auto ? włączyłeś zapłon chociaż ? temat już był, poza tym proszę Cię żebyś zmienił temat (normalne litery i jakiś sensowny temat daj)
szogun0 Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zmień nazwę tematu na zgodną z regulaminem i napisz oznaczenie silnika, bo w przypadku 1Z są czasami problemy z połączeniem i wtedy można użyć programu firmy Delta Tech z Jasła do diagnozy tych silników. Jest on dostępny za darmo na ich stronce.
Gość Murzyn Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 poza tym proszę Cię żebyś zmienił temat (normalne litery i jakiś sensowny temat daj) tez mialem 1 raz taki problemik...po zmianie nazwy tem cos Ci podpowiem
adamFox Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Opublikowano 27 Lutego 2007 sorki :redface: :redface: :redface: :redface: :redface: to było na szybko pisane i w nerwach bo na dodatek jeszcze laptop się rozładował prosze o podpowiedzi :arrowr: :arrowr:
Sprinter Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Zmierz czy masz napięcie na złączu (zbliżone do napięcia akumulatora).
adamFox Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Opublikowano 27 Lutego 2007 dodam iz podczas uruchomienia VAG-COM'a prosi mnie o "ustawienia" i robię mu testa na porty i wyskakuje cos takiego ciagle to samo: port ok no interface autko zapalone kabelek ten: http://www.allegro.pl/item162868249_162868249.html przejściówka na usb:http://www.allegro.pl/item167086097_167086097.html bo w laptopie niemam takiego wejścia [ Dodano: 27-02-2007, 19:54 ] Zmierz czy masz napięcie na złączu (zbliżone do napięcia akumulatora). z tym to musze jechać do elektryka
Gość Murzyn Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 ales zmienil ta nazwe poprawilem Jezel masz jakies dodatkowe zabezpieczenia moga one zaklucac lacznosc z interface'm -> u mnie tak bylo. powylanczaj wszystkie czasami w autach zdarzaja sie popierdzielone kable, wiec albo sprawdz, albo wkaldaj pin'y
adamFox Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Opublikowano 27 Lutego 2007 Jezel masz jakies dodatkowe zabezpieczenia moga one zaklucac lacznosc z interface'm -> u mnie tak bylo. powylanczaj wszystkie chodzi ci np o alarm lub odcięcie zapłonu?? bo tyle mam?? :biggrin:
alfuta Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 adamFox- masz tu gniazdo obd2, które masz w aucie (rozmieszczenie pinów - na wzór) 1. podaj zasilanie >>>: masę i +12V do wtyczki fejsu (zgodnie z pinami) 2. podłącz fejs do stacjonarnego kompa na RS232 (com) - jeśli nie masz com`a w lapie 3. teraz zrób próbę łączności kompa z fejsem - jeżeli chodzi to połącz przez przejściówkę USB>COM i sprawdź czy lata 4. jeżeli nie chodzi, to sprawdź ustawienia w sofcie, i ustawienia com > menadżer urządzeń>porty COM i LPT > nadaj przejś. USB com 2 np. i sprawdź u mnie biega zawsze na com 2 - bez i z przejściówką > http://www.allegro.pl/item168388916_przejsciowka_usb_2_0_rs232_prolific_thomson.html powodzenia
adamq Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 Coś się mi wydaje, że winna jest przejściówka... Pokombinuj w ustawieniach wirtualnego portu od tej przejściówki, a jak to nic nie da to kup droższą za ok. 30 zł na Chipie Prolific PL-2303.
spanky Opublikowano 27 Lutego 2007 Opublikowano 27 Lutego 2007 miałem to samo u siebie ... na wersji 409.1 nie chciał sie połaczyc ... zmienilem na 311.2 i smiga az miło ..... :twisted:
adamFox Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Opublikowano 27 Lutego 2007 dzięki ........jutro będe próbował coś dalej z tym robić popołudniu bo na 6 do pracki :/ thx for ...all jak coś to napisze jaki będzie efekt jutrzejszych moich zmagań [ Dodano: 28-02-2007, 17:38 ] no i witam już po męczarni zmieniłem wersję programika z VAG-COM 409.1-US na polską VAG-COM 208.1PL i zaczęło śmigać coprawda niewszystko było możliwe aleto co mnie interesowało(silnik)dało się zrobić a więc tak.........mam 3 błędy .......ciul przeżyję...... : 519 Czujnik MAP - niskie napięcie - G71, Czujnik MAP - wysokie napięcie - G71 575 Ciśnienie w kolektorze dolotowym, Czujnik ciśnienia w rurze rozgałęźnej 1265 Zawór recyrkulacji spalin - N18, Zawór cewki regulatora próżniowego EGR - N18 teraz tylko potrzebuje jakiegoś dobrego sklepu internetowego żeby to kupić (może ktoś podpowie) i najlepiej jeszcze jakieś +/- ceny tych częśći bo niechciałbym się rozczarować w podsumowaniu rachunku........szukam i iemogę znajśc żadnej z tych części na allegro=>a tam jest przecież "WSZYSTKO"...............widocznie nie pozdro for all...........adamFox
Rekomendowane odpowiedzi