kamil2227 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Pare miesiecy temu przestały mi działać swiatla drogowe w pozycji stalej . Działały jedynie na krótko jak brałem przelacznik do siebie . Kolega przeczyscil ten mechanizm i swiatla zaczeły chodzić . Pare dni temu podczas jazdy na lotnisko zatrzymałem sie chwile na drodzę i jak wróciłem do auta to padły mi zarówno swiatla drogowe jak i mijania. Teraz jak wezme przelacznik do siebie to swieca swiatla mijania i tylko w taki sposob moge jezdzic. Muszę przelacznik caly czas trzymac do siebie inaczej nie mam swiatel (są jakies pozycyjne tylko), Dzis bede ruszał w trase powrotną i planuje ten przelacznik na sztywno przywiazac do kierownicy aby jakos dojechac do domu ale co zrobic potem ?
michcio28810 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 (edytowane) wymienić przełącznik świateł.częsta awaria w a4 b5 możesz też psiknąć wd40.czasem pomaga Edytowane 2 Kwietnia 2017 przez michcio28810
kamil2227 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2017 a ile taki przelacznik swiatel kosztuje ? Lepiej używke czy nówke kupic ? A gdzie psiknąc wd40 tam w środek ? Nie trzeba zdejmować kierownicy ?
michcio28810 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 w środek tam gdzie wchodzi w obudowę kierownicy.nie wiem jak z nowymi zamiennikami,ori nowy raczej odpada.u mnie ori używka połówka pająka 50zł.do wymiany trzeba zdjąć kierę
maciucha512 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Na spokojnie rozbierz w domu, wyczyść styki, nasmaruj gdzie trzeba i tak przygotowaną podmień, ew kup ori używkę i to samo. Styki się upalają i taki jest tego efekt.
kamil2227 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Ok widziałem na allegro czesc po 70 zl .A ile za wymiane mechanik wezmie ? Trudno cos takiego samemu wymienic ? Trzeba cała kierownice zmienić ? Ktoś ma może jakiś poradnik na ten temat? Czeka mnie także wymiana pompy wspomagania i tez szukam na ten temat informacji
Rekomendowane odpowiedzi