Skocz do zawartości
IGNOROWANY

problem z biegami na postoju

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam nastepujący problem ze sprzegłem ( skrzynia biegów) mianowicie. Na postoju jak wcisne sprzegło i szybko chce dać bieg to jest takie delikatne bujniecie auta do przodu, jakby w momencie wrzucania biegu jeszcze skrzynia nie była wyhamowana. Wystepuje to na każdym biegu a przy wrzucaniu wstecznego slychać takie walniecie. Jeśli wcisne sprzegło chwilke odczekam biegi wchodzą idealnie. Jak było zimniej to jak sie nie rozgrzał samochód to w miejscu był problem z wrzuceniem jakiegokolwiek biegu dopiero trzeba było odczekać chwile po wcisnieciu sprzegła.

Podczas jazdy biegi wchodzą normalnie. Jest problem tylko jak sie bieg wrzuca z ,,Luzu" . Sprzegło wymienione z listopadzie 2016, olej w skrzyni rok temu, plyn hamulcowy w ukladzie miesiac temu sprzeglo odpowietrzone. Nic to nie pomogło. Dolegliwość pojawila się podczas duzych mrozów tej zimy miedzy czasie wymienialem serwo hamulcowe lecz pewnie to bez znaczenia. Liczę na pomoc bo każdy załamuje rece. Walcze z tematem juz 2 miesiace.  Jak ktoś wskaże mi przyczynę to stawiam krate piwa !  Pozdro