tomygood Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Witam co ile uzupełniacie czynnik chłodzący w swoich autach,bo w mojej B6 muszę systematycznie co drugi rok to robić? Poprzednio miałem A4 B5 i przez pięć lat nie była nabijana (tylko odgrzybianie lub ozonowanie) i chłodziła jak trzeba, a teraz w B6 po dwóch latach już nie chłodzi,nie wiem czy to normalne czy jakaś nieszczelność?
rogigor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Przy okazji pełnego serwisu klimy, czyli nabicie, odgrzybienie, ozonowanie i sprawdzenie szczelności wyjdzie czy gdzieś Ci ucieka czynnik.
nitroo Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Na klimie jeździ się cały rok, więc jakby nie patrzeć, to z czynnika ucieka cały czas... Ja co rok serwisuję klimę. Paranoją jest dla mnie robić to, co 5 lat. Może lepiej kup sobie auto bez klimy, skoro to dla Ciebie taki problem?
tomygood Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2017 (edytowane) Kolego nitroo jak nie masz nic wartościowego do wniesienia do tematu to się nie wypowiadaj, i czytaj tekst ze zrozumieniem,nigdzie nie napisałem że serwisuję klimę raz na pięć lat. Edytowane 11 Kwietnia 2017 przez tomygood
romanzlasu Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Opublikowano 11 Kwietnia 2017 klimatyzacja nie musi być serwisowana co rok jeśli jest w pełni sprawna czyli nie ma wycieków, niestety czynnik r134a ma to do siebie że bardzo łatwo ucieka i rozszczelnia węże, chłodnice wtedy trzeba uzupełniać pamiętając o oleju, a teoretycznie mając nowy układ nie musisz serwisować nawet 5,6 lat jeśli nie ma wycieków
Rekomendowane odpowiedzi