kefinek931 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Witam Pomału zaczyna siadać zawieszenie wielowahaczowego w Audi B7, nie zauważyłem żeby były luzy na glowiczkach i tu pojawia się pytanie czy zainwestować w cale wahacze czy prościej będzie wymienić gumowe tuleje które są poobrywane i zniszczone? Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
jaguaro Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Tuleje są wymienne tylko na górnym wahaczu. Dolny wahacz ma ich cztery a tylko jedna wymienna, wiec dół zostaje zakup nowego. Pozdrawiam Tapnięte z iPhone
kefinek931 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Rozumie że to jest dobre rozwiązanie jeśli wszystko inne jest dobre żeby tylko wymienić tuleje Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
jaguaro Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Duże luzy i sparchaciale gumy mogły narazić wahacze i drążki na większe zmęczenie ale tego gołym okiem nie stwierdzisz. Najlepiej wyjdzie na geometrii, tyle że jeśli planujesz wymianę zawiechy i tak po będziesz ustawiał zbieżność wiec wydatek podwójny. Czasem warto, czasem nie. Tapnięte z iPhone
jaro1768 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 15 godzin temu, jaguaro napisał: Tuleje są wymienne tylko na górnym wahaczu. Dolny wahacz ma ich cztery a tylko jedna wymienna, wiec dół zostaje zakup nowego. Pozdrawiam Tapnięte z iPhone Na którym wahaczu masz 4 tuleje? Dolne też są wymienne, tyle że jak duży przebieg to zwykle końcówki też długo nie pociągną, w sumie lepiej wymienić cały wahacz. Chyba że koszta grają rolę lub autko będzie krótko u Ciebie to można się bawić z samymi tulejami. Tu rozpiska symboli http://www.oemepc.com/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A4/year/2006/drive_standart/454/hg_ug/407/subcategory/407000/part_id/722313/lang/o Same tuleje nie są drogie ale trzeba prasę mieć bo w imadle nie wyciśniesz.
jaguaro Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 4 tuleje czyli 2 lewa i 2 prawa, nie zgłębiam się w szczegóły tylko konkrety. UJedna z nich jest wymienną, z drugą można się pobawić jak piszesz jaro za pomocą praski ale większość przypadków kończy się tym ze wahacz idzie na złom. Seryjnie według etki dobierzesz jedną z nich czyt. wymienną, druga nie ma oznaczenia i występuje razem z wahaczem.Tapnięte z iPhone
kefinek931 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Więc dobrze obejrzę które gumy w dolnych wahaczach trzeba i czy wogóle będę musiał dolne ruszać bo górne widać gołym okiem że są zniszczone Wysłane z mojego E6653 przy użyciu Tapatalka
roger18sx Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 (edytowane) Tuleje to nie duży koszt więc puki wachacz ma dobry sworzeń to warto je wymienić. Lepiej mięć oryginalny wachacz niż tani szajs. Edytowane 15 Kwietnia 2017 przez roger18sx
Rekomendowane odpowiedzi