KamusV6 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Witam kolegów, W swoim aucie miałem fabrycznie xenony. Jakiś czas temu zakupiłem ori bixenony do B6. Na spokojnie je sobie poczyściłem, uszczelniłem miejsce regulacji, założyłem soczewkę z B8 no i dziś przyszedł dzień montażu. Z lewą lampą nie było problemów, natomiast z prawą trochę się zdziwiłem. Okazało się, że wiązka prawej lampy jest za krótka, to znaczy nie sięga do wtyczki w bixenonie. Jak to rozwiązać? Przedłużać wiązkę, czy jest jakiś sposób? Próbowałem delikatnie wyciągnąć z błotnika trochę więcej kabli, jednak nie bardzo chciało to iść, bałem się, że coś pourywam. Może ktoś montował u siebie bixy i coś poradzi?
lasic89 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Opublikowano 28 Kwietnia 2017 Siema, ja nie miałem ori xenonu i też to samo. Musisz odczepić wiązkę w błotniku i sięgnie do wtyczki, co prawda na styk ale sięgnie
Koucz Opublikowano 29 Kwietnia 2017 Opublikowano 29 Kwietnia 2017 To samo wyszło u mnie. Udało się naciągnąć kable, nie mniej jednak trzeba uważać.Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi