Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADR] Klakson raz działa raz nie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zmieniłem, wszystko działa jak na razie. Teraz dopiero wiem jak brzmią dwa sprawne klaksony a nie jak było wcześniej tylko jeden :)

reasumując mój problem to po prosu padnięty klakson i już. Jeśli coś się będzie działo to napiszę. Wracając jeszcze do Yarisa, jesteś pewien, że by pasował, wtyczki te same itp? Czy trzeba przerabiać?

Opublikowano

Trzeba dorobić masę na obudowę, bo ma tylko 1 gniazdo na plus.

Klaksony typu horn z allegro (1 nisko tonowy, 1 wysoko tonowy) są cichsze od tego 1 z yarisa, a gdybyś zamontował 2 z yarisa to już wogóle bajka by była :evil:

Poniżej zdjęcie jak on wygląda.

1230515913

Tu masz karton z tymi klaksonami: http://allegro.pl/klakson-sygnal-toyota-avensis-corolla-yaris-i1249663285.html

Opublikowano

Ja w tym tygodniu walczyłem z klaksonem i u mnie awarią było brak masy na kolumnie ,pobiłem pierścień na kolumnie i klakson działa.

Opublikowano

Ja też mam jazdy z klaksonem. Jak kupiłem auto to działał tylko jeden i jeździłem tak dość długo, ale zaczęło mnie to denerwować więc latem kupiłem używkę (ten wyżej) i było ok. Po dwóch miesiącach znowu padł więc pomyślałem, że może był jakiś trefny więc kupiłem komplet. Po trzech miesiącach dzisiaj zatrąbiłem i słyszę, że znowu tylko jeden trąbi więc przytrzymałem go dłużej i po chwili już kompletna cisza, żaden nie dział. Ma ktoś jakieś pomysły co może być powodem?

Opublikowano

Kiepskiej jakości klaksony, wilgoć wpada do środka i zaburza to działanie generatora.