Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silver Arrow by Adam87# BRD# 222HP/445Nm# QUATTRO# JR28 19'/9.5 ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pytałem o brd ? Słupek ? Hmmmm.... No nie przypominam...chyba że to bylo pytanie o turbo ?! 

Opublikowano
  • Autor
29 minut temu, KoJ@K napisał:

Ja pytałem o brd ? Słupek ? Hmmmm.... No nie przypominam...chyba że to bylo pytanie o turbo ?! 

Kurde :facepalm: sorki to nie Ty tylko shakal pytał... faktycznie w B7 CREW jest..... przepraszam za zamieszanie:whistling: 

Opublikowano

Nooooo... Bo juz mi tu szpiegi wypisują i pytajo co to się porobiło, że szukam słupka ?

Opublikowano
  • Autor

Moja pomyłka ... Także uspokój wszystkich :gicior:

Opublikowano

:dance:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 14.11.2018 o 21:37, Adam87 napisał:

Kurde :facepalm: sorki to nie Ty tylko shakal pytał... faktycznie w B7 CREW jest..... przepraszam za zamieszanie:whistling: 

Dokładnie, to ja pytałem o słupek :wink:

Opublikowano
  • Autor

To tak?

Autko jest dziś do odbioru od tunera..

CLH zrobione-same halogeny świecą 20sek. 

Turbo po regeneracji i wpadło stage 1:wink4:

Sczerze to myślałem, że więcej wyjdzie, choć pomiar był robiony na hamowni jezdnej, więc wydaje mi się, że na podwoziowej więcej by wyszło:whistling:

A efekt taki:

20181123_090019.jpg

Opublikowano

Brawo Ty ?

A o moja sprawe pytales sie? ?

Opublikowano
  • Autor

Poszło wszystko w sms:gicior:

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze zapomniałem dopisać, że jest zrobiona odcinka do 4200rpm:wink4: tak dla bezpieczeństa..

Opublikowano

Widać tuner postawił na bezpieczny program ;)

Jak u mnie będzie powtarzał sie problem z DPF po zmianie silnika to nawet do wiosny nie będę czekał tylko auto oddam do Gregor10.pl i tam się już nim dobrze zajmą B)

Opublikowano
  • Autor

Taki wystarczający (bezpieczny)?

A to masz jeszcze DPF u siebie???

Ja już wywaliłem go dawno temu. Napewno dlatego, że za często mi wypalał i nie było mocy wtedy.

Opublikowano
1 minutę temu, Adam87 napisał:

Taki wystarczający (bezpieczny)?

A to masz jeszcze DPF u siebie???

Ja już wywaliłem go dawno temu. Napewno dlatego, że za często mi wypalał i nie było mocy wtedy.

Jeszcze mam :facepalm: ale tylko dlatego, że auto zarejestrowane jest w Austrii i tutaj bardziej rygorystycznie podchodzą do tematu spalin. 

Jeśli wytnę DPF to program tez będzie musiał być nastawiony bardziej na mniejszą chmurkę z wydechu niż moc, więc nie myślę nawet o 200PS. 

Bardziej chodzi mi o to by auto nie sprawiało żadnych problemów w trasie bo od stycznia będę robił więcej kilometrów niż dotychczas :wink:

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, shakal napisał:

Jeszcze mam :facepalm: ale tylko dlatego, że auto zarejestrowane jest w Austrii i tutaj bardziej rygorystycznie podchodzą do tematu spalin. 

Jeśli wytnę DPF to program tez będzie musiał być nastawiony bardziej na mniejszą chmurkę z wydechu niż moc, więc nie myślę nawet o 200PS. 

Bardziej chodzi mi o to by auto nie sprawiało żadnych problemów w trasie bo od stycznia będę robił więcej kilometrów niż dotychczas :wink:

Co będzie ciężkie raczej w osiągnięciu, żeby nie kopciło...

@Gremlin0209 w swoim BRD zamiast DPF miał jakiś emulator zastosowany.. ciekawe jak to wogule działało, na jakiej zasadzie. Może u Ciebie takie coś by zadziałało.

Opublikowano
15 minut temu, Adam87 napisał:

Co będzie ciężkie raczej w osiągnięciu, żeby nie kopciło...

@Gremlin0209 w swoim BRD zamiast DPF miał jakiś emulator zastosowany.. ciekawe jak to wogule działało, na jakiej zasadzie. Może u Ciebie takie coś by zadziałało.

Dowiadywałem się już i jeden diagnosta powiedział, że niektóre auta po wycięciu DPF mają lepszą emisję spalin niż przed ;) więc myślę, że jest to do ogarnięcia :)

Opublikowano
  • Autor
Teraz, shakal napisał:

Dowiadywałem się już i jeden diagnosta powiedział, że niektóre auta po wycięciu DPF mają lepszą emisję spalin niż przed ;) więc myślę, że jest to do ogarnięcia :)

W sumie racja:wink4:

Nie pamiętam w którym wątku i kto pisał, ale było właśnie, że jak w silniku wsjo sprawne to i emisja będzie odpowiednia..

A powiedz czy w Austrii nie będą patrzeć na fizyczną obecność DPF-a?? Bo wiesz emisja emisją no ale ... ... ciekawe..

Opublikowano
2 minuty temu, Adam87 napisał:

W sumie racja:wink4:

Nie pamiętam w którym wątku i kto pisał, ale było właśnie, że jak w silniku wsjo sprawne to i emisja będzie odpowiednia..

A powiedz czy w Austrii nie będą patrzeć na fizyczną obecność DPF-a?? Bo wiesz emisja emisją no ale ... ... ciekawe..

Rozmawiałem już wstępnie z ludźmi od Gregor10.pl i fizycznie (dla oka) wszystkie graty zostają w aucie tyle że wybebeszone i programowo oczywiście wyłączone :wink: więc diagnosta który wejdzie pod auto będzie widział wszystko jak dotychczas :naughty:

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, shakal napisał:

Rozmawiałem już wstępnie z ludźmi od Gregor10.pl i fizycznie (dla oka) wszystkie graty zostają w aucie tyle że wybebeszone i programowo oczywiście wyłączone :wink: więc diagnosta który wejdzie pod auto będzie widział wszystko jak dotychczas :naughty:

No ja też mam tak zrobione, że cała puszka jest ze wszystkimi "kabelkami" :wink4:

Bo nie ma innego sposobu na sprawdzenie na przeglądzie czy jest w środku dpf??? 

Opublikowano
1 minutę temu, Adam87 napisał:

No ja też mam tak zrobione, że cała puszka jest ze wszystkimi "kabelkami" :wink4:

Bo nie ma innego sposobu na sprawdzenie na przeglądzie czy jest w środku dpf??? 

Wydaje mi się, że tylko komputer, ale w Austrii raz mi się zdarzyło, że podpiął kompa, jeszcze jak miałem inną B7, ale sam nie wiem co on tam szukał ;)

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, shakal napisał:

Wydaje mi się, że tylko komputer, ale w Austrii raz mi się zdarzyło, że podpiął kompa, jeszcze jak miałem inną B7, ale sam nie wiem co on tam szukał ;)

Może czy licznik nie kopany..