Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ATJ] Problem z alarmem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam ogromna prośbę, mianowicie potrzebuję pomocy w jednej kwestii.

Coś dziwnego dzieje się z moim alarmem w mojej audi a4 avant 2000 rok.

Samochód jest w garażu, albo na zewnątrz,<bez różnicy> i po tym jak zamknę auto to alarm raz wyje po 15 minutach , następnym razem po 5 minutach a jeszcze w innym momencie po kilku godzinach. Nie ma niczego co by z zewnątrz mogło zakłócić jego pracę. Dodam może jeszcze, że wcześniej był taki problem, że jak włożyłem kluczyk do stacyjki to migała kontrolka od imobilaisera, ale to już zniknęło . Teraz po kilku dniach sytuacja się powtarza, bo alarm znów ryczy w momentach kiedy nie powinien. Zauważyłem również, że jak wyjmuję kluczyk ze stacyjki to raz na wyświetlaczu pojawia się kontrolka ostrzegawcza a raz nie.

Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Być może czujniki otwarcia drzwi/maski zwierają i to jest powodem problemu... Przyjrzałbym się jeszcze wszystkim czujnikom, jakie alarm posiada, w pierwszej kolejności ultradźwiękowym. Rozumiem, że posiadasz fabryczny alarm, tak? To jeszcze przychodzi mi na myśl wilgoć w centralce...

Opublikowano

tak, to jest oryginalny alarm jaki ma audi[br]Dopisany: 12 Styczeń 2009, 16:36_________________________________________________ma ktoś jeszcze jakieś pomysły, ?

czy może być jakiś błąd w systemie?

Opublikowano

podepnij vaga i zobacz jakie sa bledy