Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AKN] Odcieło dopływa paliwa podczas jazdy - jaka może być przyczyna ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wczoraj podczas postoju na wolnych obrotach zgasł mi silnik.1sza próba opalenia nieudana.. za drugim razem załapał bez zająkniecia.

po 50km podczas jazdy 90km/h odcieło paliwo i zgasł.. kolejne proby odpalenia bez skuteczne...(kręci na aku normalnie)

teraz w zakładzie probują dojsc z kompa co za przyczyna.. ale ze aku siadł podczas czekania na lawete wyskoczyły chyba wszelkie mozliwe błedy i teraz probują z tym dojsc do ładu... co moze byc za przyczyna?

pompa?imobileizer?filtr?świece?

Opublikowano

Może się zapowietrzył. Sprawdż czy w węzyku pomiędzy filtrem a pompą VP44 są pęcherzyki powietrza...

Opublikowano
  • Autor

dodam ze po odkręceniu wszytskich węzy z filtra paliwa i zakręceniu.. było sucho wszedzie

Opublikowano

Najprawdopodobniej pompa paliwa padła. Jeśli długo kręciłeś suchy układ, to nie wróżę nic dobrego Twojej VP44 :confused4: Błędy znikną po naładowaniu aku i jeździe. Ale VP44 szkoda ;(

Opublikowano

Na bank poszła ci pompa paliwa przerabiałem to też :wallbash:

Opublikowano

najczęstszą przyczyną w takich przypadkach jest przekaźnik podający zasilanie na sterownik silnika, często się w nim wygrzewają luty i wtedy pojawiają się przerwy w zasilaniu co skutkuje gaśnięciem silnika lub problemem z jego odpaleniem - łatwo to zdiagnozować gdyż w przypadku jego usterki nie zapali się wcale (poza innymi kontrolkami) kontrolka świec żarowych po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon. W moim aucie (Golf 4 TDI) jest to przekaźnik nr 109 - niestety nie wiem, który to w Audi.

Opublikowano
  • Autor

najczęstszą przyczyną w takich przypadkach jest przekaźnik podający zasilanie na sterownik silnika, często się w nim wygrzewają luty i wtedy pojawiają się przerwy w zasilaniu co skutkuje gaśnięciem silnika lub problemem z jego odpaleniem - łatwo to zdiagnozować gdyż w przypadku jego usterki nie zapali się wcale (poza innymi kontrolkami) kontrolka świec żarowych po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon. W moim aucie (Golf 4 TDI) jest to przekaźnik nr 109 - niestety nie wiem, który to w Audi.

ciekawe. w sumie jakis czas temu podczas postoju w korku zaczęła migac mi kontrolka świec zarowych.

a podczas obecnej awarii gdy byłem cholowany na zapłonie także cały czas migała.

Opublikowano

pompa na 100%. jak kręcisz, czy nawet tylko przekręcasz zapłon i masz odpięte przewody paliwowe to powinno sie polac i to zdrowo. :(