r.kuderawiec Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 Witam. Mam problem z mojego Teścia Skodą 1.9 tdi 90 km Chodzi o to że auto rano ciężko zapala ale czasami odpali dobrze zależy jaki ma kaprys wymieniłem - filtr paliwa - świece żarowe - zaworek na filtrze paliwa - przewody przelewowe Auto bardzo długo kreci a jak już załapie to przez kilka sekund chodzi nie równo a po chwili jest już ok i odpala od strzała nawet jak postoi z 3 godziny Moc auto też ma
wyzyk83 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) ciepły czy zimny ciężko odpala Edytowane 3 Maja 2017 przez wyzyk83
wyzyk83 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 a sprawdzałeś czy przekaźnik załącza świece?
r.kuderawiec Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 Zastanawiam sie nad czujnikiem temperatury płynu chłodzącego i czujnika temperatury paliwa tego co jest w pompie
wyzyk83 Opublikowano 3 Maja 2017 Opublikowano 3 Maja 2017 (edytowane) uwalony czujnik paliwa może mieć wpływ na złe odpalenie bo temperatury nie a masz vaga żeby sprawdzić może wywali błąd czujnika Edytowane 3 Maja 2017 przez wyzyk83
r.kuderawiec Opublikowano 3 Maja 2017 Autor Opublikowano 3 Maja 2017 a który to jest ten czujnik paliwa ten co jest w nastawniku? taki malutki? Właśnie o to chodzi że nie mam vaga i nie mam jak sprawdzic
r.kuderawiec Opublikowano 4 Maja 2017 Autor Opublikowano 4 Maja 2017 Wymienie go jak coś zobaczymy czy coś pomoże
r.kuderawiec Opublikowano 8 Maja 2017 Autor Opublikowano 8 Maja 2017 Witam wymieniłem czujniki i nic to nie dało ale udało mi sie podpiąc vaga i nie ma żadnych błędów ale sprawdziłem dawke i oscyluje tak na rozgrzanym silniku 1.8-2.0mg czy ta dawka jest włściwa?
Rekomendowane odpowiedzi