Ludwik.sub Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Witam! Moja znajomość w temacie znikoma. Samochód Audi A 4 B 6 2001 multitronik, silnik 2,0 ALT benzyna. Po przebiegu 164 tyś. multitronik poddany został naprawie w serwisie nieautoryzowanym . Z faktury wynikało że dokonano wymiany : pompa, filtr skrzyni, wałek napędowy, czujniki szt 2, łańcuch, wałek atakujący, sterownik i inne elementy typu uszczelki, i uszczelniacze. Po przebyciu około 300 km, sygnalizacja PRND. Pojazd ruszał po zwolnieniu hamulca, po naciśnięciu pedału gazu następowało stuknięcie. Na wzniesieniu po włączeniu trybu D pojazd swobodnie staczał się do tyłu. Komputer sygnalizował G 193. Ponowna naprawa dała pozytywny efekt ale na krótko. Przy rozpędzaniu pojazdu od startu do około 70km/h następowały cztery a nawet pięć wstrząsów , to tak jakbym nieudolnie zmieniał biegi na manuale. Po interwencji przeprowadzona została skuteczna adaptacja ale zaledwie na około 400 km i ponownie jak przed. Trzecia naprawa z pozytywnym finałem lecz znowu wystarczyło na kilkaset kilometrów, powrót do stanu z przed naprawy. Po czwartym zgłoszeniu reklamacji otrzymałem zapewnienie że to sterownik, wymiana lub przeprogramowanie (to się chyba określa softem). Ponieważ odbywa się to w ramach gwarancji nie posiadam informacji jakie czynności podejmowano. W sumie od pierwszej naprawy przejechałem tym pojazdem około 9 tyś km. Straciłem już wiarę że potrafią doprowadzić skrzynię do sprawności. Bardzo proszę o poradę.
ecobuda Opublikowano 7 Maja 2017 Opublikowano 7 Maja 2017 Napisz kolego do Bart-s z naszego forum. On jest specjalistą od Multitronik. Może on ci coś poradzi.Wysłane z mojego HTC Desire 825 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi