Duo93 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Witam , mam problem z moim Audi, podczas skręcania na postoju układ kierowniczy stuka. Byłem wczoraj u mechanika, żadnych luzów nie wykrył. Jeżeli auto jest podniesione to problem znika, nic nie strzela. Nagrałem krótki filmik, może ktoś miał podobny problem. Z góry dziękuje. Edytowane 14 Maja 2017 przez Duo93
golfagn Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Uszkodzona sprężyna lub łożysko mcpersona?
Duo93 Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Niestety niewiadomo co jest uszkodzone. Edytowane 14 Maja 2017 przez Duo93
audikrk_ Opublikowano 15 Maja 2017 Opublikowano 15 Maja 2017 Takie ewidentne stukanie i mechanik nie wie co jest...zmień go. Obstawiam to co wcześniej ktoś napisał
karolm1988 Opublikowano 14 Lipca 2017 Opublikowano 14 Lipca 2017 Rozwiazales kolego ten problem bo mam identyczny. Trzech mechaników szukalo i nie znaleźli przyczyny
Duo93 Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Opublikowano 14 Lipca 2017 Tak, krzyżak pod silnikiem był winny. On łączy lewe i prawe zawieszenie ze sobą. Po ostatnim demontażu, mechanik nie dokręcił krzyżaka zbyt mocno i podczas skręcania się przesuwał. Ale sprawdź też czy nie jest uszkodzony!
miren Opublikowano 30 Stycznia 2019 Opublikowano 30 Stycznia 2019 Witam, dwa dni temu wystąpił u mnie podobny problem, nakręciłem filmiki, w pierwszym słychać wyraźniej stuknięcie, a w drugim w 15 sekundzie. W sobote wynajalem sobie stanowisko w warsztacie i chciałbym się za to zabrać. Ktoś pomoże? Co to może być? Audi A4 B8 stukanie przy skręcaniu - jakieś pomysły? Część 1 Audi A4 B8 stukanie przy skręcaniu - jakieś pomysły? Część 2 Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi