Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6/B7 TDI PD - 8V] Adaptery mocowań pompowtrysków

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w tytule słyszał ktoś kiedyś o adapterach mocowan pompowtryskiwaczy ? Kiedyś mi się przez oczy przewinelo takie cudo, chodzi o to żeby pomka była dociskana z 2 stron a nie jak w fabryce wybijajac gniazda.

Opublikowano
  • Autor

Nic nikt nie słyszał nie mogę tego znaleźć ale kiedyś widziałem ???

Opublikowano

Ja widziałem ktoś w Polsce robił ale to jakiś wyspawany custom

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

nie ma się co bawić w takie rzeźby, bo na niewiele się to zda. ori mocowanie wytrzymuje naprawde sporo.  jeżeli chcesz coś polepszyć to zmień na nowe same śrubki dociskające pompowtryskiwacze gdyż w zasadzie to one są winowajcą. są cienkie i długie, po uplywie czasu wydłużają się jeszcze bardziej przez co zmniejsza się docisk pompek i wtedy rusza kula śniegowa problemów..........jak wykrecisz starą i porównasz z nową to zobaczysz na własne oczy różnicę.

sam mam zamiar to zrobić na dniach

Opublikowano
  • Autor

ok dziękuje panowie tak zrobię bo właśnie  wymieniałem zestaw montażowy pompowtrysków uszczelki i tak dalej i zauważyłem lekkie ślady na pompce i w gnieździe pompowtryskiwaczy z jednej strony wyrobione. A powiedzcie jak teraz bym kupił mocowania ze śrubami to czy coś się stanie jak je teraz zamontuje bez wyciągania pompowtrysku ? dziekuje za informacje z góry

Opublikowano
2 godziny temu, milio86 napisał:

ok dziękuje panowie tak zrobię bo właśnie  wymieniałem zestaw montażowy pompowtrysków uszczelki i tak dalej i zauważyłem lekkie ślady na pompce i w gnieździe pompowtryskiwaczy z jednej strony wyrobione. A powiedzcie jak teraz bym kupił mocowania ze śrubami to czy coś się stanie jak je teraz zamontuje bez wyciągania pompowtrysku ? dziekuje za informacje z góry

u mnie po 340 000 nie było nic wyrobione, gniazda ja frezowałem przed założeniem nowych uszczelniaczy

Opublikowano
2 godziny temu, milio86 napisał:

teraz bym kupił mocowania ze śrubami to czy coś się stanie jak je teraz zamontuje bez wyciągania pompowtrysku ?

Mocowania nie kupuj, ta kostka jest twarda i się nic z nią nie dzieje, kup sobie same śruby - 038103385A x 4szt

Lepiej zamiast kostek dociskających kupić sobie śrubę regulacyjną WHT000530 x 4szt i prze-regulować pompki na 180 st.

Opublikowano

Ale zaraz..kolega wymieniając gumki nie dał nowych śrub? Czy jeszcze nie zdążył tego zrobić?

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

nie dawał nowych śrub własnie dlatego czy teraz jak piszecie dać sruby regulujace nowe i śruby trzymajace pompi i werugolac na 180 stopni rozumiem tak zrobie bo w sumie wymieniliśmy wszystkie uszczelki wraz z grzybkami na pompkach i niestety moglem pomysles o sróbach :/

Opublikowano
51 minut temu, milio86 napisał:

czy teraz jak piszecie dać śruby regulujące nowe i śruby trzymające pompki i wyregulowac na 180

TAK ;)

Ciesz się, że przy skręcaniu nie zerwało gwintu na starych śrubach... 

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano
  • Autor

OK dzieki za pomoc panowie. Pozdrawiam