STANIV Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Witam , zauważyłem , że przy naciskaniu hamulca z obu kół dobiega dźwięk skrzypienia. Problem ten pojawia się na wiosne ( im cieplejsza temperatura tym bardziej skrzypi) , zimą jest ok . Zaciski zregenerowane, klocki nowe , tarcze prawie nowe ,proste ori . dodam , iż na starych 288mm problem ten też występował , myślałem że swap habli załatwi sprawe , ale jednak nie Jakieś pomysły ?
Wandej Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Dnia 5/14/2017 o 17:27, STANIV napisał: Witam , zauważyłem , że przy naciskaniu hamulca z obu kół dobiega dźwięk skrzypienia. Problem ten pojawia się na wiosne ( im cieplejsza temperatura tym bardziej skrzypi) , zimą jest ok . Zaciski zregenerowane, klocki nowe , tarcze prawie nowe ,proste ori . dodam , iż na starych 288mm problem ten też występował , myślałem że swap habli załatwi sprawe , ale jednak nie Jakieś pomysły ? DO sprawdzenia --> magiel , zawieszenie, spręzyny, górne mocowania(te gumowe dystanse)
STANIV Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2017 Problem rozwiązany , został usunięty smar z prowadnic na których pracuje zacisk
Rekomendowane odpowiedzi