Rosemeyer Opublikowano 13 Stycznia 2009 Opublikowano 13 Stycznia 2009 rezał ktoś z Was? pytanie do tych co je maja - czy w A4 się sprawdzają i faktycznie jest ciszej? proszę używac prefix-ów przy zakładaniu nowych tematów / cuber
HiRide Opublikowano 14 Stycznia 2009 Opublikowano 14 Stycznia 2009 podlaczam sie do pytania taka szybajest grubsza ? chyba nie
lukasera Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Teściu ma w swojej E39 podwójne szyby i Wam powiem,ze jest duuużo ciszej niż w mojej B6, ale żeby ktoś miał w nie słyszałem. Może sie ktoś znajdzie
Gość mmcv Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Teściu ma w swojej E39 podwójne szyby i Wam powiem,ze jest duuużo ciszej niż w mojej B6, ale żeby ktoś miał w nie słyszałem. Może sie ktoś znajdzie bmw jest ogolnie lepiej wyciszone niz audi :gwizdanie:
pre_pl Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 ale żeby ktoś miał w nie słyszałem. Może sie ktoś znajdzie dużo tam szukać... http://www.a4-klub.pl/smf/all_b7_dzis_odebralem_rs4-t55201.0.html;msg591155#msg591155
HiRide Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Teściu ma w swojej E39 podwójne szyby i Wam powiem,ze jest duuużo ciszej niż w mojej B6, ale żeby ktoś miał w nie słyszałem. Może sie ktoś znajdzie bmw jest ogolnie lepiej wyciszone niz audi :gwizdanie: pierwszy raz spotykam sie z taka opinia np a6 c5 bylo podobno jednym z lepiej wyciszonych aut w swojej klasie i ogolnie
Pawlo 2004 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 znajomy w A6 ma takie szyby i jest lux pierwszy raz spotykam sie z taka opinia np a6 c5 bylo podobno jednym z lepiej wyciszonych aut w swojej klasie i ogolnie ja mam a6 2003r i wydaje mi sie ze A4 jest lepiej wygłuszone, np w jeżdzie po mieście. ale z drugiej strony jadąc A4 180km/h juz jest głośno a w A6 robi sie tak dopiero przy 220km/h a przy 240 to tylko szum, silnika juz nie słychać
Gość mmcv Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 moze bardziej e46 w porownaniu z a4, takie moje odczucie.
Grzesiek_CH Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jezdzilem A8 z podwojnymi szybami i powiem ze we wnetrzu cichutenko.
marmaj Opublikowano 23 Stycznia 2009 Opublikowano 23 Stycznia 2009 ja mam w swoim a4 takie szyby i widać jak się otworzy że są podwójne, są antywłamaniowe ponieważ pękają ale ich się łatwo nie wywali, mają inny kolor, są szersze niż normalne szyby, nie wiem czy cięższe ale raczej tak, nie jestem przekonany czy jest ciszej ale wydaje mi się że mniej słychać co jest na zewnątrz niż w innych samochodach z normalnymi szybami, ale szumy przy szybkiej jeździe słychać. I jeszcze jedno kupiłem niestety głośne opony zimowe i je dobrze słyszę za to silnika jak kupiłem to audi przez kilka tygodni nie mogłem w ogóle usłyszeć, miałem wrażenie że jest taki cicho nawet jak przyspieszałem ale już się przyzwyczaiłem. Jak przyjadę na jakiś spot to chętnie z kimś z takim samym modelem porównam głośność i coś napiszę dokładniej.
HiRide Opublikowano 24 Stycznia 2009 Opublikowano 24 Stycznia 2009 ciekawe czy chcac miec takie szyby wystarczy tylko je wymienic czy tez sa potrzebne do tego inne czesci
Rosemeyer Opublikowano 26 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2009 ja mam w swoim a4 takie szyby i widać jak się otworzy że są podwójne, są antywłamaniowe ponieważ pękają ale ich się łatwo nie wywali, mają inny kolor, są szersze niż normalne szyby, nie wiem czy cięższe ale raczej tak, nie jestem przekonany czy jest ciszej ale wydaje mi się że mniej słychać co jest na zewnątrz niż w innych samochodach z normalnymi szybami, ale szumy przy szybkiej jeździe słychać. I jeszcze jedno kupiłem niestety głośne opony zimowe i je dobrze słyszę za to silnika jak kupiłem to audi przez kilka tygodni nie mogłem w ogóle usłyszeć, miałem wrażenie że jest taki cicho nawet jak przyspieszałem ale już się przyzwyczaiłem. Jak przyjadę na jakiś spot to chętnie z kimś z takim samym modelem porównam głośność i coś napiszę dokładniej. chetnie sie z Toba spotkam i oblukam
Addadko Opublikowano 28 Stycznia 2009 Opublikowano 28 Stycznia 2009 No no.. Ja mam A4 i na normalnych pojedyńczych szybach jest cicho :rolleyes: Ciekawe czy takie szyby są bardziej wypukłe??
peja1000 Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 ojciec ma w audi a8 i nawet przy 200 jest cichutko heheheh zaje... sprawa
Gość mmcv Opublikowano 29 Stycznia 2009 Opublikowano 29 Stycznia 2009 ojciec ma w audi a8 i nawet przy 200 jest cichutko heheheh zaje... sprawa ale a8 tak juz ma nawet i bez tych szyb :gwizdanie:... kiedys mnie znajomy 7ka przewiozl z 93-95 jakis taki rocznik. Pamietam ze padalo, jak zamknolem dzwi ... to wydawalo mi sie ze przestalo padac calkowicie. Wyciszenie miazga - a auto z lat 90tych... p.s. moze szybki tez byly podwojne a nawet nie wiedzialem
uciniak Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 Troszkę stary temat ale może komuś się przyda jak będzie szukał informacji w tej sprawie.Przy pojedynczych szybach jest inna ramka niż przy podwójnych więc jakby ktoś chciał wymieniać to razem z ramkami trzeba .
wrclaguna Opublikowano 16 Stycznia 2011 Opublikowano 16 Stycznia 2011 No i w Module Komfortu trzeba zmienic kodowanie
kiler_NN Opublikowano 24 Czerwca 2013 Opublikowano 24 Czerwca 2013 odkopie trochę temat . pewnie już jest więcej ludzi którzy zetknęli się z podwójnymi szybami i mogą coś więcej powiedzieć . czy ktoś zmieniał pojedyncze szyby na podwójne ??? jaki efekt ??? ew co i jak zmieniamy. Mysle ze podwójna szyba jest grubsza więc pewnie uszczelki są inne , może silniczki do podnoszenia też . coś jeszcze ??
Rekomendowane odpowiedzi