adamooo Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 no malik sobie zrobił stronkę w notatniku
T-żółw Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 zarówno plazma jak i LCD maja swoje "+" i "-" obejrzyj ten sam obraz na jednymi drugim i wtedy wybierz jak tak zrobiłem i mnie odwzorowaniem kolorów i czernią przekonała plazma LCD dobrze sprawuje się w ...kompach i laptokach :> mój Panasonic jest HD ready ale 100Hz a używam go do PS3, DVD, bluryjai cyfry + i sprawuje się za***iście i był tańszy od LCD
GRazny Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 LCD dobrze sprawuje się w ...kompach i laptokach :> no właśnie...kiedyś mnie ktoś spytał dlaczego nie ma plazmowych monitorów i ekranów w notebookach skoro takie dobre ? a z porównaniem to racja... byle nie w sklepie...chyba że sygnał pewny... bo jak widzę TVN HD w SD na TV FullHD to trochę dziwnie to wygląda....
endriuu Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 LCD dobrze sprawuje się w ...kompach i laptokach :> a to ci dopiero, bo ja mam 42 LCD FHD i spisuje sie doskonale jako TV ale jesli mowisz ze tylko w kompach to podlacze go do stacjonarnego, a do TV kupie plazme...
T-żółw Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Panowie zajeżdża mi to dziecinadą....jak walka na innym forum pomiędzy posiadaczami PS3 i Xbox trochę dystansu proponuje jak nikogo nie namawiam na plazmę i nie odradzam LCD napisałem wyrażnie zarówno plazma jak i LCD maja swoje "+" i "-" a co kto wybierze jego sprawa i ..oczy EOT
malik Opublikowano 11 Marca 2009 Opublikowano 11 Marca 2009 Jeśli mogę to dorzucę swoje 3 grosze....SHARP -> super jakość i jeden z niewielu TV LCD produkowany przez japońskich robotników. Zatem jakość i wygląd super. A jeśli chodzi o plazmy -> zapomnij o tym. Firmy, które zajmowały się tą technologią jak np. Pioneer wycofują się z tego tematu. A po drugie stań przy tym Tv a poczujesz jakie gorąco od niego bije, gotować można i prądu połyka znacznie więcej niż LCD. Jedynym na "TAK" jest cudowne odzwierciedlenie czerni...tylko, że obecne LCD powoli osiągają ten efekt. :laghing2: Skąd Ty te argumenty bierzesz? Z "To i owo"? TYLKO PLAZMA!!! http://plazma-lcd-fakty.pl/ a skad ty bierzesz te argumenty? bo jesli z tego linka to życze powodzenia. tendencja aż bije w oczy. PLAZMA jest dobra dla jednych, a LCD dla drugich. Mieszkanie ma znaczenie, jego rozmiar, naświetlenie, a takze indywidulane preferencje ludzkiego oka. Powodzenia w czym? Bo nie kumam. W życiu? Dziękuję, nie narzekam Być może moja odpowiedź była nazbyt zdawkowa za co przepraszam. Poczytaj dokładnie to może zauważysz jakie firmy były zaagnażowane w badania, których wyniki zaprezentowane są na tej stronie. Każda z tych firm produkuje zarówno ekrany plazmowe jak i LCD. W jakim celu mieliby być stronniczy? Wkleiłem link do tej strony bo w miarę zwięźle prezentuje fakty, które samemu zaobserwowałem przez około 8 lat użytkowania zarówno telewizorów plazmowych i LCD. Oczywiście mógłbym odesłać do forum HDTV Polska ale po kilku, kilkunastu godzinach lektury uzyskalibyście dokładnie takie same informacje. LCD ma jeszcze długą drogę do nadrobienia. Problemy z czasem reakcji, kontrastem, nasyceniem barw, głębią czerni, pixelozą sygnału SD, dużo by można było jeszcze wymieniać. Jedyna zaleta paneli LCD to ich cena. Mniejszy pobór mocy to oczywiście kolejna bajka wciskana przez sprzedawców w sklepach. * - zwracając się do kogoś jest w zwyczaju pisać "Ty" z wielkiej litery. Trochę savoir vivre nie zaszkodzi [br][br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 00:01_________________________________________________ miałem wręcz napisać czy przypadkiem to nie malik-a stronka . A co? Ja mam niby sklep z plazmami? [br][br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 00:05_________________________________________________ no właśnie...kiedyś mnie ktoś spytał dlaczego nie ma plazmowych monitorów i ekranów w notebookach skoro takie dobre ? Ograniczenia technologiczne nie pozwalają wyprodukować odpowiednio małego pixela plazmowego. Dlatego plazmy (aż do ekranów 4tej generacji) miały przynajmniej 42". W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". Oczywiście ekrany o takich gabarytach nie nadają się do wykorzystania w notebookach. No to masz już odpowiedź dla tych co będą Ciebie znowu pytać
endriuu Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Jeśli mogę to dorzucę swoje 3 grosze....SHARP -> super jakość i jeden z niewielu TV LCD produkowany przez japońskich robotników. Zatem jakość i wygląd super. A jeśli chodzi o plazmy -> zapomnij o tym. Firmy, które zajmowały się tą technologią jak np. Pioneer wycofują się z tego tematu. A po drugie stań przy tym Tv a poczujesz jakie gorąco od niego bije, gotować można i prądu połyka znacznie więcej niż LCD. Jedynym na "TAK" jest cudowne odzwierciedlenie czerni...tylko, że obecne LCD powoli osiągają ten efekt. :laghing2: Skąd Ty te argumenty bierzesz? Z "To i owo"? TYLKO PLAZMA!!! http://plazma-lcd-fakty.pl/ a skad ty bierzesz te argumenty? bo jesli z tego linka to życze powodzenia. tendencja aż bije w oczy. PLAZMA jest dobra dla jednych, a LCD dla drugich. Mieszkanie ma znaczenie, jego rozmiar, naświetlenie, a takze indywidulane preferencje ludzkiego oka. Powodzenia w czym? Bo nie kumam. W życiu? Dziękuję, nie narzekam Tak w życiu, dokładnie. Być może moja odpowiedź była nazbyt zdawkowa za co przepraszam. Poczytaj dokładnie to może zauważysz jakie firmy były zaagnażowane w badania, których wyniki zaprezentowane są na tej stronie. Każda z tych firm produkuje zarówno ekrany plazmowe jak i LCD. W jakim celu mieliby być stronniczy? Wkleiłem link do tej strony bo w miarę zwięźle prezentuje fakty, które samemu zaobserwowałem przez około 8 lat użytkowania zarówno telewizorów plazmowych i LCD. Oczywiście mógłbym odesłać do forum HDTV Polska ale po kilku, kilkunastu godzinach lektury uzyskalibyście dokładnie takie same informacje. LCD ma jeszcze długą drogę do nadrobienia. Problemy z czasem reakcji, kontrastem, nasyceniem barw, głębią czerni, pixelozą sygnału SD, dużo by można było jeszcze wymieniać. Jedyna zaleta paneli LCD to ich cena. Mniejszy pobór mocy to oczywiście kolejna bajka wciskana przez sprzedawców w sklepach. nadal uważam, że strona ktora podales jest na wskroś tendencyjna. * - zwracając się do kogoś jest w zwyczaju pisać "Ty" z wielkiej litery. Trochę savoir vivre nie zaszkodzi [br][br] nie mam w zwyczaju na forach pisac jakichkolwiek slow z duzej litery, nie mam rownież zamiaru nikogo faworyzować, a w szczególnosci VIPÓW o wybujałym EGO. Dopisany: 12 Marzec 2009, 00:01_________________________________________________ miałem wręcz napisać czy przypadkiem to nie malik-a stronka . A co? Ja mam niby sklep z plazmami? [br][br]Dopisany: 12 Marzec 2009, 00:05_________________________________________________ no właśnie...kiedyś mnie ktoś spytał dlaczego nie ma plazmowych monitorów i ekranów w notebookach skoro takie dobre ? Ograniczenia technologiczne nie pozwalają wyprodukować odpowiednio małego pixela plazmowego. Dlatego plazmy (aż do ekranów 4tej generacji) miały przynajmniej 42". W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". Oczywiście ekrany o takich gabarytach nie nadają się do wykorzystania w notebookach. No to masz już odpowiedź dla tych co będą Ciebie znowu pytać no właśnie...kiedyś mnie ktoś spytał dlaczego nie ma plazmowych monitorów i ekranów w notebookach skoro takie dobre ? to było pytanie retoryczne...
malik Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 endriuu Gratuluję elokwencji i umiejętności prowadzenia rzeczowej dyskusji Ja z kolei nie mam w zwyczaju dyskutować z chamami (bo sprowadzają do swojego poziomu i pokonują doświadczeniem) więc pozwolisz, że dalsze Twoje posty będę ignorował :gwizdanie:
GRazny Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 Ograniczenia technologiczne nie pozwalają wyprodukować odpowiednio małego pixela plazmowego. Dlatego plazmy (aż do ekranów 4tej generacji) miały przynajmniej 42". W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". Oczywiście ekrany o takich gabarytach nie nadają się do wykorzystania w notebookach. No to masz już odpowiedź dla tych co będą Ciebie znowu pytać za to dzięki... bo nie wgłębiałem się na tyle w temat... i trochę luuuuuzu Panowie :>
spanky Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". sa juz 32 calowe ... np.LG 32PG6000 troszke wiecej o nim : http://tech.wp.pl/kat,1009789,title,LG-podbija-stawke-recenzja-telewizora-plazmowego-LG-32PG6000,wid,10796348,wiadomosc.html?ticaid=17a79 kilka miesiecy temu stalem przed podobnym wyborem i kupilem Plazme do salonu LCD do sypialni ...
malik Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". sa juz 32 calowe ... np.LG 32PG6000 O proszę. Widać, że technologia się rozwija
spanky Opublikowano 12 Marca 2009 Opublikowano 12 Marca 2009 W ekranach późniejszej generacji udało się zminiaturyzować komórkę tak że najmniejsza plazma dostępna w tej chwili ma 37". sa juz 32 calowe ... np.LG 32PG6000 O proszę. Widać, że technologia się rozwija jak dobre to sie rozwija ...
loco87 Opublikowano 13 Marca 2009 Opublikowano 13 Marca 2009 ALE TEORETYCY !! omg....nawet nie będę się wypowiadał bo zaraz sie znajdzie 20 mądrzejszych
Rekomendowane odpowiedzi