Nasilające się buczenie od 60km/h
1 1

    16 odpowiedzi w tym temacie

    Rekomendowane odpowiedzi

    Cześć.

    Od jakiegoś czasu podczas przyspieszania pojawił mi się dziwny dźwięk który jest slyszalny w kabinie.Tak od 60 km/ h sie zaczyna i czym szybciej jade to głośniej go slychać.Podejrzewalem opony ale po zmianie na letnie dalej jest bez zmian.Wykluczylem też łożyska kół.

    Dodaje filmik który znalazłem na YT z identycznym dźwiękiem.Moze akurat ktoś z was miał podobny problem.

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Obstawiam opony, ,,wyząbkowanie"  najlepiej podjechać do wulkanizacji na pierwszy rzut oka będą wiedzieli czy to jest przyczyną.  Jak geometria?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Opony kupiłem letnie nowe.

    Zbieżność z geometrią zrobiona.

    Dziwne jest też to że po wciśnięciu sprzęgła ten dźwięk nie ustaje.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Godzinę temu, DodoS4 napisał:

    Dziwne jest też to że po wciśnięciu sprzęgła ten dźwięk nie ustaje.

    Ponieważ koła dalej się kręcą:wink:

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jak po wciśnięciu sprzęgła dalej to samo to opony lub łożyska. Dźwięk znika/narasta jak skręcasz?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    No właśnie przy skręcie też dźwięk bez zmian.

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Napisano (edytowane)

    podnieś przód auta do góry, wyłącz ESP i rozpędź koła do tej prędkości

    jeśli bedzie cisza to ja stawiam na łożyska bo koła są nie obciążone ciężarem auta mimo ze wydaja się dobre moga być uszkodzone

    tylko stawiaj auto na czymś stabilnym.

    pod filmikiem jest napisane ze to różnicówka była przyczyna tych dźwięków:eusathink:

     

    Edytowane przez MemberA4

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Problem rozwiązany,winna okazała się być skrzynia GBA.

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Ile miałeś nolotu gdy skrzynia zaczęła buczec?

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Prawie 300 tys:-) 

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Wymieniłeś całą skrzynie ?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Witam. Co konkretnie w tej skrzyni padło? Naprawiałeś, czy wymieniałeś?

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Dnia 30.06.2017 o 00:21, aprilsix napisał:

    Wymieniłeś całą skrzynie ?

    Tak wymieniłem cała skrzynie .

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    Dnia 3.07.2017 o 18:20, Krzysztof1991 napisał:

    Witam. Co konkretnie w tej skrzyni padło? Naprawiałeś, czy wymieniałeś?

    Nie naprawiałem skrzyni bo napewno koszty były by dużo wyższe niż kupno sprawnej używki.

    Kupiłem skrzynie za 250 zł z a4 B7 z Anglika,łapę skrzyni oraz cięgna.

    Przyczyną wycia jest łożysko ale które to ciężko mi powiedzieć bo nie rozbierałem tego ani nie będę dawał do sprawdzenia bo to nie ma sensu .

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jakieś odczucia na plus po przejsciu na skrzynie z b7? Bo słyszałem, że biegi lekko wchodzą i nie ma takich luzów jak na gba

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach
    29 minut temu, kufel26 napisał:

    Jakieś odczucia na plus po przejsciu na skrzynie z b7? Bo słyszałem, że biegi lekko wchodzą i nie ma takich luzów jak na gba

    Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
     

    Wiesz co ja narazie nie odczułem żadnej różnicy co do zmiany jeżeli chodzi o wbijanie biegów między hcf a gba.

    W GBA biegi wchodziły mi idealnie i nie było z nią problemów i gdyby nie szumiala to bym jej nie zmieniał ale zrobiłem to bo strasznie mnie to drażniło podczas np szybszej jazdy po autostradzie.

     

     

    Udostępnij tę odpowiedź


    Odnośnik do odpowiedzi
    Udostępnij na innych stronach

    Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

    Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

    Zarejestruj nowe konto

    Załóż nowe konto. To bardzo proste!

    Zarejestruj się

    Zaloguj się

    Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

    Zaloguj się
    1 1

    • Przeglądający   0 użytkowników

      Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

    • Nowi użytkownicy