Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zmiana sterownika abs i kodowanie A4 B5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No tak :decayed: 

:hi: 

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Hej powracam ponownie. Zrobiłem kodowanie jak @Banan pisałeś ale dalej mam komunikat na czerwono z hamulcami. Kontrola abs i trakcji się świeci dalej na desce :facepalm:  Mogę coś jeszcze zrobić ?

Opublikowano

No ale jakie błędy?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 20.10.2017 o 21:14, Banan napisał:

No ale jakie błędy?

Powertain data bus w sterowniku silnika i w abs jest abs wheel speed sensor, do tego sprawdzić dtc w pamięci silnika i powertrain data bus... 

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Podepnę się do tematu. Przy starym sterowniku 8E0 614 111 H pojawiał mi się komunikat o braku połączenia z komputerem (typowa wada pękniętych dwóch drucików wewnątrz sterownika). Po nieudanej próbie reanimacji zakupiłem drugi (też 8E0 614 111 H) już po regeneracji i tu pojawił się problem. Pojawił się komunikat o braku zasilania i oczywiście komunikaty i dźwięki na fisie. Dostępne info w necie to szukać przerwanych kabli.  Mam pytanka dwa : czy możliwe jest sytuacja, że nagle przy drugim sterowniku pojawia się brak zasilania i drugie: na których pinach w sterowniku jest zasilanie?

Pozdr.

• 4 lata później...
Opublikowano

U mnie (A4 B5 '99, 1.8T Quattro, manual bez ESP) następujący przypadek. Wymieniłem sterownik ABSu (numery się zgadzają - końcówka A) na taki z (2.8 quattro, automat, bez ESP). Po włączeniu zapłonu kontrolka ABS zaświeca się na chwilę, gaśnie, a potem pali się już na stałe (ABS nie działa). VCDS pokazuje błąd:

00285 - ABS Wheel Speed Sensor Front Right (G45): Open or Short to Plus

który po wykasowaniu wraca. Zapewne problem leży w kodowaniu sterownika. Niestety, żeby go zakodować, muszę najpierw się zalogować. Próbowałem login wygenerowany dla setupu z mojego Audi, jak również login dla setupu z Audi dawcy i żaden nie wchodzi.

Potrzebuję wsparcia, co z tym zrobić dalej? Czy ktoś miałby jakieś sugestie?

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Mam problem z pompą abs. Świeci mi cały czas ABS i na fisie pokazuje wykrzyknik. Przez 2 tygodnie  tylko raz po odpaleniu auta nie świeciło i nie piszczało .  Sterownik ABS nie łączy się z komputerem vag comem ani VCDS. Mam 2 sprawną całą pompę z passata B5FL czy sterownik będzie pasował do Audi 2.4 Q 2000r ?

Edytowane przez ernestdi

Opublikowano

numery powinny się zgadzać , jakie masz w aucie a jaki na wymianę ?

Opublikowano

Na pompie z passata jest numer 8E0 614 111 AM,natomiast na pompie w audi jest 8E0 614 111 A.

Opublikowano

Wydaje mi się, że to nie zadziała, ale warto spróbować. Literki raczej muszą się zgadzać. Passat też z 4x4?

Opublikowano

Nie niestety passerati napęd na przód.

Opublikowano

musisz kupić tylko taki sam sterownik lub sterownik z końcówką E - to są sterowniki do quattro bez can 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za pomoc, wychodzi na to że muszę oddać mój z Audi do regeneracji, bo zakup używki to loteria  też nie wiadomo jak to z nim będzie .