Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AVF, Q, Avant] Czarne wozidło. BBS 17. Na sprzedaż.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
16 minut temu, azure napisał:

Ponieważ bardzo łatwo uszkodzić lakier. Żagiel na dachu nie jest zły, a przy tym uchwyty są stosunkowo tanie, nawet  Thule.

Dlatego własnie będzie zabezpieczenie folią bezbarwną :) @trepkowa bardzo dobrze obkleja.

Opublikowano
25 minut temu, trepek napisał:

Dlatego własnie będzie zabezpieczenie folią bezbarwną :) @trepkowa bardzo dobrze obkleja.

Znajomy kleił folię, a znad morza wrócił z wgniotkami i zdartym lakierem. Dlatego ja będę dalej upierał się, że to najgorszy z możliwych sposobów mocowania rowerów na samochodzie.

Opublikowano
  • Autor
45 minut temu, azure napisał:

Znajomy kleił folię, a znad morza wrócił z wgniotkami i zdartym lakierem. Dlatego ja będę dalej upierał się, że to najgorszy z możliwych sposobów mocowania rowerów na samochodzie.

W którym miejscu mial te wgniotki? I napewno miał oem uchwyt? OEM ma punkty podparcia tak, że trudno o wgniotki (dwa punkty na gorze klapy, dwa punkty we wnece pod szyba, dwa punkty na dolnej krawedzi klapy).

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Takie duperelasy:

023B9D99-9ACD-456C-A6CD-A6BDDF50F9C1.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Z racji ladnej pogody wzielismy na weekendowy trip rowery (z bagaznikiem rowerowym w sumie pokonamy pod 250km). Z okazji tej @trepkowa zabezpieczyla lakier samochodu folia bezbarwna w miejscu styku bagaznika z klapa, o efektach napisze wieczorem :) odczucia jak do tej pory sa takie, ze do 120km/h wogole nie czuc tego ze wiezie sie rowery, nie lata tylek w szybkich i ciasnych zakretach i przy bocznym wietrze. Powyzej tej predkosci pojawia sie szum powietrza od rowerow.

0F4B8290-A45C-45DB-9DBC-D145D159BC61.jpeg

Opublikowano

Ale już rowerami to się nie pochwalili ?

Taka folia raczej spełni swoją rolę i zabezpieczy lakier ?

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, kamil-vag napisał:

Ale już rowerami to się nie pochwalili ?

Taka folia raczej spełni swoją rolę i zabezpieczy lakier ?

Specjalnie dla Ciebie :)

8CCE24FB-F6AC-4A2E-BCD9-48B263665D32.jpeg

78F9D1D4-5047-43BD-9F08-791BA598CB1A.jpeg

Opublikowano

Zużycie bardzo wzrosło z tym 'spadochronem' z rowerów ?

Opublikowano
  • Autor

Coś tam wzrosło ale nie są to jakieś kosmiczne wartości, może z 0.5-1 l. Za dwa tygodnie rzucamy wszystko i jedziemy w Bieszczady więc zrobimy lepsze pomiary :)

Edytowane przez trepek

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze kilka zdjec z montazu aluminiowego rygla i klamki. Spasowanie idealne :) 

3C64B5F5-C76A-40B4-A34B-53C6E5030FC3.jpeg

2DAB1230-25E6-4DD1-AC1D-B8199CAC539E.jpeg

83F0B664-A347-4522-A588-9F89DDCEDD41.jpeg

08EA43AA-3659-4C8C-A9D6-E65CBE1AF958.jpeg

742B0FEC-63A8-46CF-808A-E8CD68595779.jpeg

Opublikowano

No i extra?

Ciężko się rozkleja ten podłokietnik??? 

Gdzie zamowiłeś ten rygiel???

Opublikowano

Też miałem kupować ten alu do podlokietnika, jak mi się plastikowy zepsuje... No ale zepsuć się nie chce :P

Opublikowano
4 minuty temu, kamil-vag napisał:

Też miałem kupować ten alu do podlokietnika, jak mi się plastikowy zepsuje... No ale zepsuć się nie chce :P

Ja nawet niewiem kiedy u mnie się to złamało.. Żonka mówi, że dawno temu?

Opublikowano
  • Autor

@Adam87

Na FB jakiś chłopak to dorabia. Pierw myślałem o rygielku z wydruku 3d ale jak zobaczyłem, że są aluminiowe to wybrałem aluminiowy - będzie trwalszy :) Podłokietnik nie jest klejony, bardzo łatwo się rozkleja ?

@kamil-vag

U mnie w podłokietniku wogóle nie było klamki :)

Opublikowano

Na forum zajmował się tym @snajper007 . 

Edytowane przez Onyks

Opublikowano
  • Autor

Wczoraj usiadłem do swapu przednich hamulcy. Już wiem, czemu tych tarcz nikt nie wymieniał - dwie śruby od jarzm puściły po potraktowaniu ich palnikiem (po wczesniejszym przecięciu jarzm kątówką i zdjęciu tarcz), dwie śruby pomimo palnika twardo siedziały - trzeba je było ciąć kątówką.

Zawias, prócz dwóch dolnych wahaczy z prawej strony - ori, gumy w wahaczach wydają się jeszcze całkiem całkiem, jak na ten wiek. No ale jak już widziałem, że nie są idealne to będą te gumy śnić mi się po nocach... ?

Ciekawe w jaką dziurę kto przyrąbal, że dwa dolne wahacze trzeba było zmienić? Banan oem 2008r, prosty TRW.

Opublikowano
  • Autor

Prawa strona juz siedzi :) lewa czeka na nowe sruby. Zobaczcie przy okazji jak lewa oslona drazka kierowniczego byla zwichrowana, niektorzy to sa fachowcy ? na szczescie nie zauwazylem uszkodzen gumy ani zabrudzen w samym drazku.

CD08A0E2-DCDA-425B-8F12-43284D6BAB24.jpeg

19CBD840-9E88-4122-A3B3-7BCF7C2C720F.jpeg

Opublikowano

No to teraz hamulce konkret ;)

Heh guma wygląda jakby nią ktoś pół obrotu z drążkiem zrobił ? a wystarczyło popuscic opaskę i by sama wróciła to im się pewnie już  nie chciało ?

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, kamil-vag napisał:

No to teraz hamulce konkret ;)

Heh guma wygląda jakby nią ktoś pół obrotu z drążkiem zrobił ? a wystarczyło popuscic opaskę i by sama wróciła to im się pewnie już  nie chciało ?

Roznica miedzy zaciskiem z 320 a 288/312 jest znacza, jak nie zapomne to jutro zrobie zdjecie porownawcze :)

Opublikowano

No teraz to będzie hamowało...

A z gumą to tak jak Kamil pisze, odpuść opaskę i powinno wrócić. I faktycznie powinien zrobić to ten kto robił zbierzność.. ehh....