Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Na jakiej płycie podłogowej jest A4 B5 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm dobre choć to nie temat do prównań obu aut.

Co do płyty zrozumiełe jest że podstawowa zmiana to jej wydłużenie bo zawieszenia w obu autach są te same. Modelem A4 koncern VAG wszedł w produkcję aut z wielowahaczowym zawieszeniem z przodu jak widać samochód dla ludu nie sprostał wymagań klienów i obecny model posiada ponownie McPersona no ale już nie takiego jak w latach 80/90-ych.

A Audi w B8 zwiększyło ilość wahaczy do 5 na koło :) Dobrze widać kierunki obrane przez firmy. Do tego płyta A4B8 i Passata B6, to już chyba dwie różne rzeczy (może ktoś mnie poprawi).
Opublikowano

W passacie b6 jest, z tego co ogarniam, zmodyfikowana (powiększona) płyta z obecnego golfa :kox:

Opublikowano

A ja chciałem kupić Passat'a i miałem przez jakiś czas "wyrzuty" sumienia że nie zakupiłem "samochodu dla ludu" i jeszcze na dodatek plułem sobie w brodę, że mam 1,8T :embarrassed:. Ale teraz wiem, że następny samochód, który będę miał to :a4fan: na turbinie. Żaden passat.

Opublikowano

sporo jeżdzilem passatem (tym najnowszym) full opcja skóra, biksenon itp.- moj szwagier miał przez 2 lata. 2.0 TDi chyba 170 KM. kopa mial ale środek - totalna masakra. plastiki trzeszczały, w dotyku twarde jak skała. drzwi lekkie jak w wartburgu (nie musze wspominac o odglosie), auto okrutnie twarde, czuc kazda dziure - powinno sie doskonale prowadzic w zakretach - nic z tego. Moim 10latkiem lepiej sie jezdzi (opinia szwagra). aaa i nawigacje 3 razy mu zawineli. na szczescie sprzedal i kupił A6 w kombii...

Opublikowano

posiadam audi ale duzo jezdze paskiem z tego zamego roku co ,oja niunia i szczerze mowiac to pasek ma te wszystkie wady o ktorych piszecie typu glosny central itd.ttp ale reasumujac nie jest taki zly jesli chodzi o pakownosc to audi niestety moze jedynie zostac fun car-em przy pasku o niebo pakowniejszy. Wiec dajcie spokuj temu autu bo naprawde nie jest zle wiem sam mam audi i sobie chwale ale nie ma co to ta sama technologia pozdrawiam :a4fan:

Opublikowano
ale reasumujac nie jest taki zly jesli chodzi o pakownosc to audi niestety moze jedynie zostac fun car-em

OK ale kto kupuje Avanta do wożenia drabin czy worków z cementem? :shocked: Audi robi kombi dla stylu i co najwyżej włożenia walizki w drodze na lotnisko.

Opublikowano

Kilka lat temu jeździłem Passatem. Zdecydowanie było to moje ostatnie spotkanie z Volks...

Faktem jest. mechanicznie nie zawiódł mnie nigdy. Pakowny (jak to auto dla ludu).

Ale jakośc, do Audi nie ma polotu. No i zdecydowanie najbardziej wk... trzeszczące plastiki :wallbash:

I tak na koniec , wracając do pierwszego posta.

Audi A4 nie może byc robione na płycie Golfa IV, gdyż ten swą historię rozpoczął znacznie później niż A4 :mysli:

Opublikowano
ale reasumujac nie jest taki zly jesli chodzi o pakownosc to audi niestety moze jedynie zostac fun car-em

OK ale kto kupuje Avanta do wożenia drabin czy worków z cementem? :shocked: Audi robi kombi dla stylu i co najwyżej włożenia walizki w drodze na lotnisko.

Ja eSą do spółki z kumplem - mesio okularnik w kombiaku - kumpelę przeprowadzaliśmy :gwizdanie:

I daliśmy radę na jedne raz :kox::good: - a dziewczę już chciało żuka do transportu domawiać :kox: :kox: :polew: :polew: :polew: