Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Centralny zamek - wirnik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki problem rozleciał mi sie wirnik od centralnego zamka i byłem w ASO to mi powiedzieli że samego nie dokupie i musiał bym kupic całą pompke czyli koszt 1200zł. Moze wie ktos jak mozna takie coś dorobic albo gdzie kupic? Allegro chyba odpada bo wątpie żeby był sam wirnik wiec pozostaje jakis szrot? A może ktos ma cos takiego na sprzedaż :>

proszę o używanie prefix-ów przy zakładaniu tematów / cuber

Opublikowano

mam jedną spaloną pompkę ale z całym wirnikiem jak chcesz

Opublikowano

Miałem niedawno problem z centralnym zamkiem do tego stopnia że w żaden sposób nie mogłem dostać się do pompki, bo otwieram bagażnik tylko na centralny zamek. Sytuacja była do tego stopnia tragiczna że poblokowała mi się klapa od wlewu paliwa i był problem z tankowaniem. Dostałem się do złączki rozdzielczej znalazłem rurkę doprowadzającą powietrze do bagażnika dmuchnąłem powietrzem i zamek puścił. Okazało sie że cała pompa była zawilgocona większość styków zaśniedziała wszystko wysuszyłem oczyściłem i działało przez pierwsze parę dni:(. Teraz kiedy przekręcam kluczyk uruchamia się pompa ale drzwi są dalej zamknięte. Wydaje mi się że jest nieszczelność w którejś z rurek dlatego zacznę każdą po kolei dmuchać i dojdę do tej która jest nieszczelna dodatkowo wysuszę bardzo dokładnie pompę i o wynikach powiadomię. Problemem A4 B5 z tego co zauważyłem dodatkowo jeszcze jak człowiek często parkuje na dworze jest to że wilgoć para wodna skrapla się dokładnie w miejscu gdzie jest pompka i tak naprawdę wcześniej czy później musi to spotkać każdegoTeraz kiedy przekręcam kluczyk uruchamia się pompa ale drzwi są dalej zamkniete. Wydaje mi się że jest nieszczelnośc w którejś z rurek zacznę każdą po kolei dmuchać i dojde która jest nieszczelna dodatkowo wysuszę bardzo dokładnie pompę i o wynikach powiadomie. Problemem A4 B5 z tego co zauważyem dodatkowo jeszcze jak człowiek często parkuje na dworze jest to że wilgość para wodna skrapla się dokładnie w miejscu gdzie jest popka i tak naprawde wcześniej czy póżniej musi to spotka.