SZYCHA Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 Mam pytanie co może być przyczyną wycieku oleju na pokrywie od zaworów w miejscu 1 i 3 śruba do mocowania pokrywy (na 2- środek,sucho) Uszczelki były ok. 0,5 roku tem wymienione (przy okazji wymiany rozrządu). 2 mokre jedna sucha. Taki banał ale ciekaw jestem co za przyczyna. Pozdr. Szycha
vianco Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 je teraz mam to samo i tez okolo poł roku temu wymieniane uszczelki (w maju) zreszto ja sie juz przyzwyczaiłem do tych wyciekow:)nic mnie juz nie zaskoczy:) trzeba zrobic jeszcze raz i czekac az znowu poleci:)
wojtekce Opublikowano 15 Stycznia 2009 Opublikowano 15 Stycznia 2009 zapodajcie ori uszczelki i bedzie ok
SZYCHA Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 O jak zmieniałeś to....pokrywę zrzucałeś...komplet uszczelek chyba za tym idzie. Małe to pikuś ale duża to znowu 100wka pęknie.
SZYCHA Opublikowano 15 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2009 Ok. ludzie nie ma tygodnia bez ASO (cześci) :kwasny:jak wymienie to zobaczymy. Dużą zostawię. Mam pierdzielca na punkie suchego czystego silnika i uszczelniam jak nie jedno to drugie.... Dzięki.
vianco Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 komplet uszczelek poszedł , oryg uszczelki to nie byly i ti był bład bo znowu strzeliły wiec polecam zakupic w aso komplecik koszta piorunujace to nie sa ale lepiej zrobic raz a dobrze:) zreszto przy moim silniku jak mialbym wydatki tylko na uszczelki to bym dziekował
SZYCHA Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 małe cholerstwo w ASO kosztuje 45 zł uszczelki górne lub 85 zeta komplet w ASO AUDI CENTRUM WROCŁAW, Na każdej śrubie mocującej pokrywę są dwie jedna pod pokrywą druga na pokrywie (razem wszystkich jest 6 szt.) I od słów do czynu. Wymieniłem niestety bez dolnych bo koleś w ASO się walną i nie te sprowadził. Założyłem górę i teraz narazie jest sucho (po całym dniu jazdy). Mała rzecz a cieszy, nic nie cieknie cały silnik suchy
Rekomendowane odpowiedzi