Krzy0 Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 Witam! Mam pytanie,moze ktos z was mial taki problem i sie podzieli co z tym dalej. Postanowiłem zrobic sobie podgrzewane lusterka w a4 95r ,zdjąłem szkła tam sa dwa kabelki ale one po wlaczeniu tylnej szyby nie daja zadnego prądu nawet zaden z nich nie ma masy. Wyjąłem przelacznik tylnej szyby jest na 6 pin ale pod 3 pin nie ma przewodu.Wiec od czego sa te kable w lusterkach?jezeli od grzania to co dalej.
szogun0 Opublikowano 1 Marca 2007 Opublikowano 1 Marca 2007 Rozbierz drzwi i sprawdź, czy kostki są połączone, potem zdejmij osłonę przedniego słupka i sprawdź czy jest przejście kabli. Mogą być załamane kable w tej gumowej osłonie między słupkiem a drzwiami.
aramis Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Witam!Mam pytanie,moze ktos z was mial taki problem i sie podzieli co z tym dalej. Postanowiłem zrobic sobie podgrzewane lusterka w a4 95r ,zdjąłem szkła tam sa dwa kabelki ale one po wlaczeniu tylnej szyby nie daja zadnego prądu nawet zaden z nich nie ma masy. Wyjąłem przelacznik tylnej szyby jest na 6 pin ale pod 3 pin nie ma przewodu.Wiec od czego sa te kable w lusterkach?jezeli od grzania to co dalej. Ja też się dałem nabrać na te dwa kabelki. Myślałem że skoro jest instalacja to sobie zafunduję w prosty sposób grzane lusterka, ale te kabelki kończą się zaraz po wejściu w drzwi. Kostka ta jest schowana pod tym takim trójkątnym plastikiem maskującym od wewnętrznej strony drzwi. Ja na razie temat zarzuciłem, muszę ciągnąć przewody a to trochę czasu potrzeba no i ciepła
szogun0 Opublikowano 2 Marca 2007 Opublikowano 2 Marca 2007 Eeee tam ciepła, ja w sobotę na mroziku montowałem kabelki nagłośnienia w B4 i dało radę.
Krzy0 Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Opublikowano 2 Marca 2007 Witam Tak sie zastanawiam czy te przewody co sa w lusterka nie uzbrojone to jeden podepne do masy a drugi do przełacznika pod ten wolny pin 3 czy pod jeden z grubych kablil co idą do przelacznika [ Dodano: 02-03-2007, 18:26 ] Właśnie wracam z garazu,nie wiem jak są podpięte orginalnie lusterka (grzanie) ale u mnie to chyba trzeba by podpiąć pod jeden gruby kabel na dole kostki przełacznika szyby
Rekomendowane odpowiedzi