Degnerix Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Witam, Posiadam A4 b5 w ciemno granatowym lakierze na którym nie będę ukrywał że widoczne są rysy, te większe i te mniejsze. Postanowiłem że zakupię maszynkę polerską do domowego użytku więc nie potrzebna jest mi jakaś hiper mega wypasiona i jakaś pasta. I teraz pytanie do Was co polecilibyście zakupić ? Czy taka maszynka za 150zł +/- wystarczy + pasta ? W dodatku odkleja mi się listwa na drzwiach kierowcy - czy jest jakiś sposób na jej dobre przyklejenie ?
Mordeliuss Opublikowano 14 Czerwca 2017 Opublikowano 14 Czerwca 2017 Kolego, Jaki masz budżet na tą pastę i polerkę? Możesz kupić ją w necie czy wolisz stacjonarnie? Jesteś pewien że umiesz to zrobić? Robiłeś to kiedyś? Czytałeś o tym? Wrzuć jakieś zdjęcie oświetlonego lakieru postaramy się dobrać jakąś pastę i pad, chociaż to troche jak wróżenie z fusów. Listwę możesz przykleić na klej do szyb ja tak robiłem i trzyma się jak zła.
Degnerix Opublikowano 15 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2017 Spoiler nigdy tego nie robiłem, byłby to mój pierwszy raz. Budżet hmm musiałbym się zastanowić a zdjęcie lakieru podrzucę jutro.
Szmager Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Jeżeli chodzi o ryski to pamiętaj, że jest takie coś jak pasta tempo
Bruuuum Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 Teraz, Szmager napisał: Jeżeli chodzi o ryski to pamiętaj, że jest takie coś jak pasta tempo Jak chcesz sobie pogorszyć stan lakieru i chwilowo to zakryć tłustym wypełnieniem
Szmager Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 1 minutę temu, Bruuuum napisał: Jak chcesz sobie pogorszyć stan lakieru i chwilowo to zakryć tłustym wypełnieniem To był żart - ale widzę, że tu nie można się pośmiać
Degnerix Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2017 używałem pasty tempo ale w ręcznej polerce to słabo sobie poradziła
Arek8888 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Proponuję obejrzeć na yt materiały swag tv, można wiele się dowiedzieć i zobaczyć co z czym się je.
arxon2 Opublikowano 4 Września 2017 Opublikowano 4 Września 2017 jeśli nie chcesz pogorszyć stanu lakieru nie inwestuj w tanie maszyny obrotowe , dla początkujących polecam maszyny dual action "DA" plus futro i np pasta meguiars 501
peter251 Opublikowano 14 Października 2017 Opublikowano 14 Października 2017 Witaj, w budżecie do 200zł dostaniesz polerkę K2 Masner z regulacja obrotów
Rekomendowane odpowiedzi