Punisherdh Opublikowano 15 Czerwca 2017 Opublikowano 15 Czerwca 2017 (edytowane) Siemka. Chciałem wam zaprezentować moje oczko w głowie. Taśmowo BPW + Multitronic zjechało w 2005 z fabryki. Auto w rodzinie już kilka dobrych lat ale dopiero od roku zacząłem coś modzić Kupiona była z zatartą głowicą w Niemczech. Po krótko przedstawię wam co zostało zrobione przy aucie. I systematycznie będę starał się coś dodawać. MARKA/MODEL: -Audi A4 8E B7 ZAWIESZENIE: Było: -Gwint TaTechnix na czerwonej sprężynie. -Na tyle twardy odbój + klipsy Aktualnie na aucie: Dedykowany zestaw AirRide od Tatechnix połączony z kompresorem Viar440 i zaworami membranowymiSILNIK: Było: Seryjne 2.0TDI BPW Aktualnie: 2.0TDI po bezpiecznym programie aby nie rozwalić skrzyni, dodatkowo został usunięty DPF wraz z EGR. Dorzucony układ przelotowy 2.5'' zakończony podwójnym kolankiem.UKŁAD HAMULCOWY: -Przód seria 288mm (powoli zbierają się graty na przód od S4 345mm) -Tył seria 255mmNADWOZIE: -Usunięta tylna wycieraczka -Dokładka zderzaka Leon Cupra (w ten weekend jeżeli będę miał czas zakładam przedni spliter od firmy MaxtonDesign) -Pakiet us w lampach włączony za pomocą VCDS. -Przedni grill pomalowany w czarny mat za pomocą PlastiDipKOŁA: -VMR v710 przód 8.5x19 / tył 9.5x19 w kolorze CandyRed -Opony 4x215/35r19 -Dystanse przód 20mm / tył 20mmAUDIO: RNS-E + ori subPLANY NA 2k17/2k18: -Tak jak pisałem przedni spliter MaxtonDesign -Malowanie wnętrz lamp(Aktualnie przyciemniona lampa folią) -Zderzak DTM + splitery MaxtonDesign na progach -Zabawa w wnętrzem (inna kierownica, dekory w carbon, fotele skóra Sline lub z S5) -Swap większych hebli z S4 tak jak już pisałem -No i najważniejsza rzecz to przeszczep nowego serducha na 2.7Biturbo spięte z 5 biegową skrzynią w Ośce (plan na Quattro kiedyś będzie wykonany zapewne) Moc planowana od 320km. ZDJĘCIA Pełna seria: Sezon 2016 wyglądał następująco: A tutaj co działo się od początku 2017: Edytowane 8 Września 2017 przez Punisherdh
mravel Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Fajna fura, sam wkladalem zderzak z DTM tak ze kibicuje
black4 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Witaj, Fajny wątek Piękna ta Twoja czarnula! Gruby projekt się szykuje ;D Jak wrażenia po upgrade na Air? Chromy i relingi zostawiasz? Kierunki pomarańcz pod kolor kółek? Ściema tylnich szyb wyglądała by bdb Po przeszczepie na 2.7 BiT będzie absolutny unikat (aż się prosi 6 bieg manual + quattro) Przy takim motorze hamulec skuteczniejszy musowo. Wydech robisz z końcówkami na 2 strony? Powodzenia w realizacji planów! Pozdrawiam
JawoR36 Opublikowano 16 Czerwca 2017 Opublikowano 16 Czerwca 2017 2,7 w ośce? Strzał w kolano. Za 2-2.5 dorwiesz części na przekładkę z 4.2 na Quattro.
rs4wagon Opublikowano 21 Czerwca 2017 Opublikowano 21 Czerwca 2017 noo doczekala sie tuningów hehe,powiedz jak ten tatechnix sie sprawuje?chodzi mi o amorkimoraz spojdz na poduszki przed od strony kasty jak juz jezdzisz chwile czy sa cale
tomekxp2 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ładny avant , powiedzenia w modzeniu.
Punisherdh Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 Dnia 22.06.2017 o 01:17, rs4wagon napisał: noo doczekala sie tuningów hehe,powiedz jak ten tatechnix sie sprawuje?chodzi mi o amorkimoraz spojdz na poduszki przed od strony kasty jak juz jezdzisz chwile czy sa cale Poduszki cały czas całe. Raz w miesiącu konserwowane specyfikiem do gumy który dostałem w zestawie od TaTechnix.
Punisherdh Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 (edytowane) Mały odkop. Zdjęcie z zeszłego weekendu z Wrocławia. Tak prezentuje się przednia dokładka od MaxtonDesign Edytowane 15 Lipca 2017 przez Punisherdh
D_I_X_O_N Opublikowano 16 Lipca 2017 Opublikowano 16 Lipca 2017 Dnia 15.07.2017 o 04:56, Punisherdh napisał: Mały odkop. Zdjęcie z zeszłego weekendu z Wrocławia. Tak prezentuje się przednia dokładka od MaxtonDesign Ciekawie to wygląda wrzuć jakieś lepsze foto
Punisherdh Opublikowano 8 Września 2017 Autor Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Niedługo będzie tworzyła się jakaś sesja z autem. A w międzyczasie na przód wleciały heble z eski 345mm. Natomiast to ze chcę przez pewien czas mieć 2.7 w ośce to taki mój chory pomysł. A wrzucic 4buty po nawet pół roku jazdy z ośką to nie problem ? Edytowane 8 Września 2017 przez Punisherdh
Rekomendowane odpowiedzi